Setari Cookie-uri

Lista de cumparaturi a unui milionar

Top 10 cele mai scumpe obiecte din lume

7. Cea mai scumpa fotografie din lume

Ai crede ca aceasta ar fi poate, prima fotografie facuta vreodata sau o imagine care sa imortalizeze un moment unic in istoria omenirii. Niciuna dintre aceste descrieri nu sepotriveste fotografiei Rhein II, facute de germanul Andreas Gursky in 1999. Aceasta a fot printata la dimensiunea de 190cm/360 cm si infatiseaza raul Rin.

Lucrarea lui Gursky a fost vanduta la licitatie in 2011 pentru 4.3 milioane de dolari.

8. Cea mai scumpa sabie din lume

Chiar daca japonezii sunt artisti in faurirea acestor arme, recordul nu le apartine. Cea mai scumpa sabie din lume a fost facuta intr-o maniera deosebita, cu o curbare inspirata din armele arabilor. Proprietarul acesteia a fost Napoleon, care a facut-o apoi cadou de nunta fratelui sau.

Sabia a fost scoasa la licitatie si vanduta pentru 4.8 milioane de euro. Arma este considerata comoara nationala a Frantei, chiar daca a fost cumparata de un strain anonim. Cel care a achizitionat-o este obligat sa aiba o adresa in acest stat si sa o tina in tara cel putin timp de 6 luni pe an.

Citește și:

9. Cea mai scumpa masina din lume

Recordul este detinut de Lamborghini Veneno. Aceasta este bazata pe un alt model Lamborghini, Aventador, si a fost construita pentru a celebra aniversarea de 50 de ani a marcii. Exista doar 3 astfel de masini si au fost vandute pentru pretul de 4.6 milioane de dolari fiecare.

10. Cea mai scumpa ciuperca din lume

Recordul este detinut de o trufa. Acestea sunt numite de regula diamantele pamantului pentru ca se gasesc foarte rar. Trufele se dezvolta in sol, la o adancime de pana la 50 de centimetri. Soiul negru este mai des intalnit insa cel alb este mai apreciat pentru savorea sa. Prin urmare, cea mai scumpa ciupera din lume este o trufa alba care cantareste 1,5 kilograme si este estimata la 160 406 dolari.

foto prima pagina shutterstock femeie cu blana

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.