Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai controversate carti de dragoste

Povestile de dragoste care au schimbat fata literaturii

3. 50 Shades of Grey

Autor: E. L. James

Controversa: imagine subordonata a sexualitatii feminine

Atunci cand E.L James a inceput sa publice 50 de umbre intunecate ca fanfiction dupa Twilight, cel mai probabil ca nu si-a inchipuit ca va avea un asemenea succes.

Pe scurt, tanara naiva Anastasia semneaza un contract cu Christian prin care se angaja sa faca sex cu acesta insa fara sa existe o legatura emotionala intre ei. Ea trebuie sa se supuna dorintelor acestuia, nu are voie sa il priveasca in ochi si mai ales, este introdusa in lumea fetisurilor.

Criticile negative nu au intarziat sa apara, in ciuda succesului de care s-a bucurat cartea in randul populatiei. Stilul este anost, banal, fara un alt mesaj in afara de cel ca oricare Cenusareasa isi poate gasi printul care sa o intretina si sa-i rezolve problemele din viata, materiale sau de alta natura, daca tace si inghite. La propriu si la figurat.

Citește și:

4. Amantul doamnei Chatterley

Autor: D.H. Lawrence

Controversa: Obscenitate

Constantce Chatterley este casatorita cu Clifford, un barbat chipes care a neglijat-o din punct de vedere emotional. Acesta este paralizat de la mijloc in jos din cauza unei rani de razi.

Frustrata nu doar din lipsa unor sentimente intre ea si sotul sau dar si din cauza unei vieti sexuale inexistene, Lady Chatterley cedeaza atractiei pe care o simtea fata de Oliver Mellors, cel care avea grija de vanatul de pe mosia sotului sau.

In urma experientei cu amantul sau, Constance este nevoita sa accepte ca uneori, dragostea nu poate aparea fara dorinta si satisfactie sexuala.

Romanul a fost interzis SUA, Marea Britanie si Australia.

5. Litera stacojie

Autor: Nathaniel Hawthorne

Controversa: copil ilegitim

Cartea a fost publicata in 1850 insa a fost cenzurata din cauza unor teme sexuale si a fost considerata pornografica si obscena. Litera stacojie este povestea lui Hester Pryne, o femeie care facea parte din comunitatea puritana a Bostonului, in secolul al XVII-lea.

Citește și:

Sotul ei, mult mai in varsta decat ea, a trimis-o singura in America si i-a promis ca o va urma dupa ce finalizeaza afacerile in Europa. Barbatul nu a ajuns niciodata pe pamantul tanar iar credinta generala era ca acesta s-a stins pe mare in urma unui naufragiu.

Hester are o legatura sexuala secreta si ramane insarcinata. Ea este ostracizata de comunitate si fortata sa poarte in piept litera A, ca semn al femeii adulterine.

foto prima pagina Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.