Setari Cookie-uri

Ierburi de leac uitate pentru trup si suflet

Leacuri si tamaduiri din natura

Intre om si natura a existat intotdeauna o legatura speciala incontestabila. Aceasta a oferit umanitatii nu doar surse pentru traiul zilnic ci si leacuri pentru minte si trup. O parte dintre calitatile plantelor au fost pierdute sau uitate, chiar daca le folosim in fiecare zi, de cele mai multe ori in bucatarie.

Cele mai multe dintre ierburile de mai jos au atribuite si proprietati magice sau supranaturale pastrate in credinta populara.

Busuioc

Numele plantei provine din limba greaca – basileus- unde se traduce prin “rege”. Legenda spune ca busuiocul a crescut pentru prima data pe locul in care Constantin si Elena au descoperit crucea pe care a fost rastignit Iisus.

Desi este utilizat frecvent in bucatarie si este unul dintre ingredientele noastre preferate, aceasta mai are si alte intrebuintari.

Busuiocul este un remediu natural impotriva racelii si ajuta la scaderea temperaturii corpului. De asemenea, contribuie la reducerea inflamatiilor. Poate fi consumat sub forma de ceai concentrat, indulcit usor cu miere ca leac impotriva laringitei sau pentru combaterea insomniei.

Citește și:

busuioc
foto shutterstock frunze de busuioc

Leustean

La leustean nu ne gadim foarte des si cei mai multi dintre noi il folosesc doar pentru a da gust supelor si ciorbelor. Planta perena are insa o sumedenie de alte insusiri. In partea de sud a tarii,in mod special, oamenii cred ca aceasta ii poate feri de duhurile necurate.

Dincolo de credintele populare, leusteanul este o adevarata comoara a naturii. Infuziile de leustean sau chiar frunzele proaspete consumate ca atare duc la cresterea sistemului imunitar. Poate combate colicile renale si indigestia, scade tensiunea si are proprietati diuretice. La nivel cutanat, frunzele tocate de leustean calmeaza mancarimile si reduc inflamatiile.

leustean
foto shutterstock frunze de leustean

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.