Setari Cookie-uri

Ierburi de leac uitate pentru trup si suflet

Leacuri si tamaduiri din natura

Maselarita

Planta mai este numita uneori si Nebunarita. De regula, ea creste in locuri umede si poate trece neobservata. Poate creste cel mult pana la jumatate de metru si are flori galbene, cu mijloc rosiatic.
Maselarita este o planta foarte toxica din cauza continutului de hioscina si hioscinamina.

In doze foarte mici si neadministrate zilnic, are si proprietati anestezice si antinevralgice. Datorita acestora, la tara era folosita pentru a combate durerea de masele.

Avand invedere continutul ridicat de substante toxice, nu incurajam folosirea maselaritei fara supraveghere medicala.

maselarita
foto shutterstock flori de maselarita

Izma

Izma buna, izma de gradina, menta, vaesnita sau minta calului denumesc toate aceeasi planta. Menta nu este pretentioasa si poate fi cultivata atat in gradina cat si in ghiveci, cu conditia sa aiba foarte multa apa, lumina si caldura. Calitatea acesteia este determinata de temperatura ridicata pentruca aceasta ajuta la productia uleiului volatil specific.

Citește și:

Ceaiurile sau tinctura de menta au proprietati benefice asupra organismului. Actioneaza ca antiseptic in cazul afectiunilor gastrointestinale si combate diareea, opreste dezvoltarea bacteriilor, calmeaza durerile de stomac si reduce balonarea. De asemenea, favorizeaza mecanismul de evacuare al bilei in duoden si stimuleaza secretia glandelor sudoripare.

izma

foto shutterstock flori de izma

Topinambur

Floarea de topinambur este inrudita cu floarea soarelui insa partea cea mai valoroasa a acestei plante este radacina care seamana cu cartoful. Popular, mai este numita picioaica, mar de pamant, nap porcesc sau morcov porcesc.

Topinamburul provine de altfel, ca si cartoful, din Mexic iar numele l-a primit de la tribul Topinambas.
Prin distilare, se poate obtine o bautura alcoolica din aceste radacini insa in principal, ele sunt introduse, mai nou, in alimentatia bolnavilor de diabet.

Citește și:

Planta ajuta la reglarea tensiunii arteriale si scade colesterolul. De asemenea, creste imunitatea organismului si are rezultate in tratarea racelilor sau a candidozei.

topinambur
foto shutterstock flori si radacina de topinambur

foto prima pagina shutterstock femeie cu flori

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.