Setari Cookie-uri

Hercules - un mit nemuritor intr-un thriller de aventura al secolului XXI

Om si legenda deopotriva.

comunicat de presa:

Neinfricat, puternic, supraom. Starul de actiune Dwayne Johnson il readuce la viata pe bine-cunoscutul fiu al lui Zeus in filmul „Hercules”: o poveste moderna despre figura emblematica a legendarului semizeu, care a infrant lei si fiinte ale iadului, dar care ramane ranit de tragedie, in adancul sufletului, fiind nesigur de mostenirea sa.

„Hercules” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 25 iulie 2014, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D.

Cand il intalnim pe Hercules in film, el este un exilat care sufera din pricina regretelor, luptand doar pentru aur. Trebuie sa-si invinga demonii si sa-si regaseasca sufletul, pentru a deveni barbatul pe care oamenii doresc sa-l vada”, explica Dwayne Johnson. „Am vrut ca Hercule sa aiba un farmec potolit si sa fie tot ceea ce oamenii si l-au imaginat, din punct de vedere fizic.

Citește și:

„Este o poveste plina de actiune sustinuta, umor si batalii impresionante, care plac tuturor. Insa sper ca oamenii sa plece de la film simtind forta convingerii lui Hercules”, adauga si regizorul Brett Ratner.

Seria de benzi desenate „Hercules: Razboaiele Tracice” de la Radical Studios – in care scriitorul Steve Moore a croit povestea unui eroi decazut si indoit de sine, care cauta izbavirea – a reprezentat sursa de inspiratie pentru scenaristii Ryan Condal si Evan Spiliotopoulos. Acestia l-au plasat pe Hercules chiar in mijlocul unei perioade volatile, cu aliante schimbatoare, cuceriri militare, framantari tribale si ambitii imperiale – o lume care avea nevoie de puteri mitice, dar pe care protagonistul nu este convins ca le poate pune la dispozitie. „Scenariul a deconstruit mitul lui Hercules”, precizeaza producatorul Beau Flynn. „El a respins complet legendele care il inconjoara si e pe punctul de a renunta. Insa mai are o sansa de a redeveni intreg.”

Citește și:

Filmata in Ungaria, pe platouri construite de la zero, pelicula te transporta in perioada dinainte de Christos din Grecia, fiind ajutata si de costumele create de designerul Jany Temime – cunoscuta pentru lucrul la filmele „Gravity”, „Skyfall” si la seria „Harry Potter”, ale carei creatii se concentreaza pe autenticitate. „Brett a fost extrem de hotarat in privinta veridicitatii. Pe-atunci nu existau masini de spalat”, Beau Flynn. „Creatiile lui Jany sunt toate lucrate manual. Le puteti mirosi, le puteti simti, le puteti gusta.

Munca lui Temime a inceput cu insusi Hercules, care se imbraca potrivit cu reputatia sa. „M-am cufundat in mitologie si i-am dat capul de leu, pelerina din piele de leu si cureaua cea mare”, spune ea. „A functionat, pentru ca Dwayne poate sa sustina o asemenea imagine. Din momentul in care Dwayne si-a pus capul de leu, el era Hercules.

Citește și:

    Sinopsis

    Om si legenda deopotriva, Hercules (Dwayne Johnson) conduce o banda de mercenari, pentru a ajuta la incheierea unui razboi civil sangeros din tinutul tracic si reintoarcerea pe tron a regelui de drept. Fiind un suflet chinuit inca de la nastere, Hercules are forta unui zeu, dar simte suferintele unei fiinte umane. Raufacatori de neimaginat vor testa puterea mitica a lui Hercules, in viziunea indrazneata a regizorului Brett Ratner asupra unuia dintre cei mai importanti eroi de actiune ai tuturor vremurilor.

    Din distributia filmului fac parte si Ian McShane, Rufus Sewell, Rebecca Ferguson, Joseph Fiennes si John Hurt.

    Vizionare placuta


    Kudika
    24 Iulie 2014
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.