Setari Cookie-uri

5 feluri in care sexul a schimbat istoria

Cele mai mari implicatii culturale ale sexualitatii

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, sexualitatea a definit multe laturi ale vietii noastre. In functie de perioada, implicatiile legaturilor sexuale la nivel cultural au avut un impact destul de dificil de evaluat chiar si astazi insa semnele acestuia sunt clare si greu de ignorat. Incepand cu codul nostru genetic pana la operele de arta, perceptia asupra sexului a scris istoria.

1. Sexul si Gingis Han

Conducatorul mongol a primit la nastere numele de Temujin care inseamna „de fier” sau „fierar”. Abia dupa varsta de 40 de ani a primit titlul de Gingis Han. Daca Han inseamna conducator, oamenii de stiinta nu sunt inca siguri cum s-ar traduce Gingis.

Unii dintre ei cred ca s-ar talmaci prin „ocean” sau drept. Unul dintre marile mistere ale istoriei planeaza asupra numarului de sotii si concubine pe care acesta le-ar fi avut. Cu siguranta, insa, au fost multe.

Citește și:

Un studiu din 2003 a constatat ca unul din 200 de oameni isi imparte o bucatica din codul genetic cu marele Han, mai exact 16 milioane de oameni sunt descendentii acestuia.

Nimeni nu stie exact numarul de copii pe care i-ar fi avut acestia insa cifrele estimate sunt de la cel putin cateva sute pana la cateva mii, dovada fiind si numarul mare de oameni care au aceasta origine genetica.

2. Sexul si razboiul

Primul Razboi Mondial este unul dintre cele mai sangeroase conflicte armate din istorie. Intre 1914 si 1918 au murit peste 16 milioane de oameni si au fost raniti mai mult de 20 de milioane de oameni.
La toate aceste numere, nu s-au adaugat insa barbatii si femeile rapusi de bolile cu transmitere sexuala.

In fiecare zi 18 000 de barbati contactau aceasta boala sau mureau din cauza ei. In mod evident, bordelurile erau principala sursa de infectare. In randul americanilor, 100 000 de soldati au fost diagnosticati cu gonoree si alti 80000 cu boala franceza, adica sifilis.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.