Setari Cookie-uri

Top 5 cupluri celebre acuzate de incest

Relatiile sexuale interzise intre rude faimoase

3. Lucrezia Borgia si Caesar Borgia

Lucrezia a fost fiica ilegitima a Papei Alexandru al VI-lea si al amantei acestuia, Vanozza dei Cattanei. Desi femeia a fost subiectul a numeroase lucrari de fictiune, se stiu cu certitudine foarte putine lucruri despre ea. Se vehiculeaza insa povesti despre asasinate, seducii si relatii interzise cu fratele sau cu tatal.

lucrezia borgia

Cele mai multe acuzatii au plecat de la primul ei sot, Giovanni Sforza. Rodrigo Borgia, tatal ei, a vrut sa anuleze casatoria dintre ei doi pentru a obtine o alta alianta politica mult mai avantajoasa prin fiica sa. Astfel, l-a fortat pe Giovanni sa semneze un document prin care declara ca este impotent iar casatoria cu Lucrezia nu a fost consumata niciodata. Pentru a se razbuna, sotul decazut din drepturi i-a acuzat pe Lucrezia si Caesar, fratele ei, de pacatul incestului.

Citește și:

4. Tutankhamon si Ankesunamon

Daca despre celelalte 3 cupluri nu se poate afirma cu siguranta ca au avut legaturi incestuoase, despre regele Tut si sora sa se stie acest lucru cu certitudine. Inainte de a fi casatorita cu fratele ei vitreg, Ankesunamon a fost casatorita cu Akhenaton, tatal ei.

Atunci cand Tutankhamon a murit, ea a fost maritata cu forta cu Ay, cel despre care se crede ca l-a ucis pe tanarul faraon si care ii era lui Ankesunamon bunic dupa mama, frumoasa regina Nefertiti.

Dupa casatoria cu Ay, Ankesunamon dispare din istorie si la moartea acestuia, singura mentiune despre sotie se refera la Tey, prima nevasta a lui.

Dupa ce a urcat pe tron, nu a existat nicio mentiune despre Ankesunamon ca fiind regina consoarta si nici pana astazi nu stie nimeni ce s-a intamplat cu ea sau unde ar fi inmormantata. Cele mai multe speculatii vorbesc despre un complot impotriva ei pus la cale de sotul-bunic Ay pentru a o ucide.

Citește și:

5. Caligula si Drusilla

Imparatul Caligula ramane una dintre cele mai controversate figuri din istoria imperiului roman. El a urcat pe tron la 25 de ani, dupa moartea bunicului sau Tiberiu, ucis cel mai probabil chiar de Caligula. De altfel, primul sau act ca imparat a fost distrugerea testamentului celui decedat si executia lui Gemellus, cel care ar fi avut intaietate la tron.

Desi a fost casatorit de 4 ori, se spune ca iubirea vietii sale a fost sora lui, Iulia Drusilla si ar fi intretinut relatii sexuale si cu celelalte doua surori ale lui, Iulia Livilla si Agrippina cea tanara.

Atunci cand Drusilla s-a stins din viata , Caligula parea ca si-a piedut mintile si a refuzat zile in sir sa plece de langa trupul ei neinsufletit. Dupa trecerea ei in nefiinta, i-a acordat titlul de Augusta iar Senatul a fost obligat sa o proclame de origine divina. Mai mult de atat, el a pastrat cu sfintentie toate obiceiurile romane ale unui barbat vaduv, fapt ce a dus la cresterea zvonurilor despre relatia celor doi.

Citește și:

Dupa spusele istoricilor, legatura sexuala dintre cei doi nu era alimentata doar de pasiune ci si de dorinta lui Caligula de a pune bazele unei dinastii cu „sange pur”, dupa modelul egiptean.

foto prima pagina shutterstock cuplu indragostit

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.