Setari Cookie-uri

Discursul unui tata din India la nunta fiicei sale

Un discurs emotionant ce face referire la o societate fascinanta, insa total necunoscuta noua. Aceste cuvinte au facut inconjurul internetului, starnind aprecieri, dar si critici!

Intr-un articol anterior va invitam sa cititi fara judecati si prejudecati scrisoarea pe care o tanara din India o adreseaza mamei sale. Este o scrisoare care ne ofera o perspectiva usor diferita asupra familiei deoarece face referire la o structura familiala si sociala prea putin cunoscuta noua. Tanara provenea dintr-o societate in care se presupune ca tinerele care se casatoresc trebuie sa locuiasca in casa sotului lor si sa faca din familia sotului noua lor familie, din noul camin un loc pe care sa-l numeasca acasa.

De data aceasta, va prezentam discursul pe care un tata din India il dreseaza fiicei sale cand aceasta este pe punctul de a se casatori si de a intra intr-o noua familie. Dincolo de stereotipurile legate de rolurile de gen si de traditia patriarhatului, este un discurs care a miscat multe inimi, dar a si starnit multe comentarii. Unii au gasit acest discurs minunat, altii (chiar si cei din aceasta societate) atrag atentia asupra lacunelor acestui sistem patriarhal care nedreptateste statutul de fiica. Voua cum vi se par cuvintele acestui tata?

Citește și:

Discursul unui tata catre fiica sa

Credeam ca o sa-mi incep discursul prin a ma adresa voua ca “noua” familie a fiicei mele. Dar cred ca ar fi nepotrivit deoarece acum cand este maritata, voi sunteti “familia” pentru ea. Si credeti-ma, nu am absolut nicio problema cu acest lucru. De fapt, eu vreau ca voi sa fiti prioritatea fiicei mele acum. Este timpul ca noi sa ocupam un loc in spate in viata ei. Vom accepta bucurosi acest lucru, insa va vom cere un singur lucru – va rog, aveti grija sa fie fericita!

familie indiana

Foto interior si prima pagina: Familie India, Shutterstock

Sunt mai mult ca sigur ca veti avea grija ca ea sa fie fericita. Va fi probabil mai fericita decat a fost aici. Insa, ca toti tatii, ma preocupa fericirea fetei mele ceea ce ma face sa spun acest lucru iar si iar si iar – va rog, aveti grija sa fie fericita!

Citește și:

Nu a fost si nu o sa fie niciodata o povara pentru mine. Ea este de fapt motivul pentru care respir si zambesc. Trebuie sa se casatoreasca fiindca asa cere legea naturii. Sunt neajutorat in fata culturii noastre si de aceea o trimit in casa voastra. Ea a fost fericirea casei mele si acum o sa va lumineze si voua caminul. Va dau lumea mea voua. Va rog, aveti grija de frumusetea ei, aveti grija ca ea sa ramana frumoasa. Imi dau printesa voua. Va rog, aveti grija ca o sa ramana ca o regina. Am crescut-o cu sudoare si sange si acum este minunat de perfecta. Pentru toata grija, dragostea, frumusetea si caldura pe care fiica mea le va aduce in vietile voastre, vreau doar fericirea ei in schimb – va rog, aveti grija sa fie fericita!

Citeste continuarea pe Garbo

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.