Setari Cookie-uri

Orezul: 7+1 utilizari neobisnuite

Boabele de orez au cateva utilizari la care nu te-ai fi gandit niciodata. Vezi aici ce poti face cu ele si cum iti pot fi de folos in casa!

De cele mai multe ori folosim orezul in bucatarie pentru prepararea diferitelor mancaruri delicioase sau pentru a reusi intr-un fel sau altul sa ne tinem de dietele drastice care permit si astfel de alimente din cand in cand.

Orezul nu este un aliment de lux si cred ca otice gospodina prepara din cand in cand un simplu orez cu legume ca o garnitura sau ca o mancare de post.

Orezul are si alte intrebuintari pe care nu toata lumea le cunoste asa ca hai sa vedem despre ce este vorba.

foto: boluri cu orez, Shutterstock

1. Curata vazele murdare

Spalatul vazelor, al paharelor si al sticlelor necesita mana subtirica a unui bebelus sau instrumente speciale pentru spalarea acestor recipiente. Daca nu ai asa ceva la indemana foloseste cateva boabe de orez. Pune boabele de orez in recipientul pe care vrei sa il speli peste care toarna apa calda si lasa 10 minute. Agita apoi recipientul si va fi curat ca lacrima dupa ce il clatesti.

Citește și:

2. Orezul ajuta la repararea electronicelor

Mi se intampla adesea sa scap telecomanda televizorului in apa sau si mai rau, telefonul mobil. De fiacare data scot bacteria si acopar telefonul cu orez. Acesta atrage apa si totul se rezolva.

Citeste si Berea: 10+1 utilizari neobisnuite

3. Realizeaza o jucarie pentru animale cu ajutorul orezului

Realizeaza o mingiuta din varful unei sosete pe care sa o umpli cu orez si iarba matei. Joaca-te cu ea si arat-i pisicutei tale noua ta realizare. Va fi incantata peste masura.

4. Impiedica sarea sa se intareasca

Pune cateva boabe de orez in solnita si vei putea uita de sarea intarita pe care nu o poti scoate sub nicio forma din solnita decat daca reusesti sa o spargi cu ceva.

5. Orezul curata tenul in profunzime

Fierbe un pic de orez brun in mai multa apa decat de obicei. Pastreaza apa si pune-o la frigider. Dimineata, spala-ti tenul cu aceasta apa si va capata imediat o stralucire speciala datorita continutului de vitamin E regasita in orezul brun.

Citește și:

Citeste si Vodka: 15 utilizari neobisnuite

6. Verifica tempetarura uleiului

Cand vrei sa prajesti ceva si vrei sa fii sigura ca uleiul este incins pune un bob de orez in tigaie si daca sfaraie si iese la suprafata inseamna ca uleiul este incins si gata de prajit.

7. Constituie un bun tratament pentru catei

Daca animalutul tau a mancat ceva ce nu trebuia si da semne ca nu se simte prea bine fierbe un pic de orez si da-i sa manance intr-o zi doar acest orez fiert. Se va simti mult mai bine dar nu uita sa il duci totusi la medicul veterinar pentru un control.

8. Realizeaza-ti propriul lipici cu ajutorul orezului

Ai nevoie urgent de lipici si nu ai unul la indemana? Cu siguranta ai cateva boabe de orez prin casa. Pune-le la fiert pana se separa amidonul si lipiciul este gata.

Citeste si Iaurtul: 8+1 utilizari surprinzatoare

foto prima pagina: tipuri de orez, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.