Setari Cookie-uri

Povestea Second Skin Clothing

Monica Tarnovean este cea care a dat viata conceptului Second Skin Clothing, atat in calitate de creatoare de business cat si ca designer. Visul ei este: cat mai multe femei sa se imbrace comod si feminin, sa-si gasesca libertatea interioara si de exprimare si sa fie ele insele in imbracaminte.

5. Care este creatia ta preferata?

Incerc sa evit atasamentele puternice, nu cred ca am neaparat o creatie preferata si mai ales dintr-ale mele, daca vorbesti de domeniu vestimentar sunt foarte critica cu mine insami. Ce pot spune este ca am purtat cel mai des rochia "Infasoara-ma", prima rochie Second Skin Clothing deoarece mi se pare foarte practica, versatila ca se potriveste si la birou si oriunde dupa, este usoara usoara, nici un o simt pe mine. Iar imprimeul de pe picior cu iconul indragostitiilor, care se vede subtil este cireasa de pe tort care ma incanta, secretul meu si al celor care vor sa ma cunoasca mai bine.

Sunt o fire sportiva, imi place stilul casual si apreciez mult de tot pantofii sport. Ma bucur ca designerii au reusit sa creeze si sa produca si unii mai estetici, de purtat pe strada; ma surprinde asadar placut noul trend sport-casual, uneori feminin. Ma bucur ca traiesc vremea in care sa vad o rochie sport de la Dior, in stil clasic ultra feminina, o incantare, simpla, cu fermuar de sus pana jos, pe talie si din material usor care pare impermeabil, pentru o adevarata urban diva in tenisi - din colectia de toamna 2014. Casual Dior, adaptat timpurilor.

Citește și:

Iar daca ma intrebi ce m-a impresionat puternic din punct de vedere creativ general este ceva ce port in mine de cand am vazut-o, care m-a rascolit, care m-a facut sa cercetez mai departe sa inteleg si sa aflu mai multe, ceva care m-a inspirat inclusiv in crearea unei colectii vestimentare, pe hartie deocamdata, este creatia Louisei Bourgeois, "Cumul", pe care am atins-o desi era interzis iar senzatia a fost de "second skin".

6. Materialele pentru hainele Second Skin sunt alese cu foarte mare grija. Care sunt acestea si prin ce se disting de materialele pe care le poti cumpara de la magazinele obisnuite?

Materialele Second Skin Clothing nu le poti cumpara de la magazinele obisnuite. Din pacate. Mi-as dori sa-mi fie mai usor cu materialele. Materialele pe care le caut eu vreau sa fie speciale prietenoase cu pielea, insa si estetice, si nu foarte pretentioase la pete sau la un deget sau la calcat. Se stie ca materialele naturale se sifoneaza si mai ales bumbacul organic, am vrut sa iau pentru colectie insa am renuntat din cauza asta. Vreau si frumos si natural, si fluid, si usor de calcat si nepretentios. Incerc sa gasesc materiale care sa incorporeze toate aceste atribute. Momentan, ce exista in colectie am importat din Portugalia, Spania, Italia si Germania Am folosit pana acum lyocellul, modalul in diferite combinatii si catifeaua de bumbac.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.