Setari Cookie-uri

O altfel de terapie

O imbratisare administrata la momentul potrivit face cat o reteta prescrisa cu larghete de medicul alopat.

Se stie deja ca organismul nostru este format intr-un procent foarte mare (70%) din apa. Si se mai stie - sa cum s-a descoperit si dovedit - ca molecula de apa reactioneaza sub influenta sunetelor si a cuvintelor. Masaru Emoto (om de stiinta japonez) este unul din cei care a efectuat studii revelatoare asupra puterii muzicii, a sunetelor si a cuvintelor asupra moleculei de apa, si in definitiv, asupra corpului uman.

De aceea, atunci cand suntem indragostiti, cand ne exprimam iubirea, dragostea, afectiunea, tandretea fata de o persoana sau organism viu, acesta va reactiona pozitiv. Se va transforma intr-un mod perceptibil, vizibil.

Atat omul cat si fiinta necuvantatoare sau planta, va recepta energia pozitiva, calda, emisa prin intermediul cuvintelor incarcate pozitiv, cu blandete si caldura.

Cand esti alaturi de cineva drag, iubit, organismul resimte o stare de bine, de relaxare, de beatitudine in care vibreaza pe frecventa iubirii, o frecventa inalta, aducatoare de beneficii multiple pe toate nivelurile (fizic, de constiinta, afectiv, emotional). Putem observa cum pielea este mai stralucitoare, mai curata, respiratia, circulatia sangelui, tonusul psihic, increderea de sine - tind sa se imbunatateasca, simptome ale diverselor afectiuni tind sa dispara, stresul dispare sau se diminueaza, creativitatea creste, suntem mai vii si mai inspirati.

Citește și:

Daruirea si acceptarea sentimentelor de iubire constituie o adevarata terapie. Atat pe plan fizic, cat si pe plan afectiv, si nu numai.

Soaptele, intensitatea si intonatia vocii in momentele petrecute alaturi de persoana iubita, muzicalitatea si incarcatura cuvintelor de tandrete si caldura, mangaierile, atingerile, imbratisarile si sarutarile, toate transforma, regenereaz, vindeca. Grabesc procesele de refacere. Trezesc la viata, creaza noi conexiuni la nivelul creierului, elibereaza hormoni ai fericirii. La nivel chimic se produc procese menite sa ajute organismul, sa-l vindece.

De aceea, indragostitii au o aura aparte, persoanele implicate in relatii armonioase stralucesc, sunt sanatoase, echilibrate, energice, generoase.

O imbratisare administrata la momentul potrivit face cat o reteta prescrisa cu larghete de medicul alopat.
O sarutare si o mangaiere te poate tine departe de farmacie si patul spitalului.

Citește și:

O vorba buna de incurajare si sustinere poate face diferenta intre viata si moarte. Intre deceptie, ganduri sinucigase si puterea de a merge mai departe sau chiar de a a avea succes.

O strangere de mana, o atingere prietenoasa, o privire deschisa, un zambet curat, iti pot schimba ziua, te pot remonta, iti redau increderea in tine si in viata

Si toate astea nu costa nimic. Sunt gratis. Le poti darui si le poti primi inapoi, fara nicio conditie atasata. Simplu, eficient si la indemana. De aceea, ne putem bucura cu totii de zambete, imbratisari, strangeri de mana prietenesti, cuvinte frumoase, fara sa fie nevoie sa facem credit in banca pentru ele, sa le returnam cu dobanda, sa ne fie teama de cresterea ratei de schimb, de capitalizare, de faliment.

Cum va simtiti cand pe strada cineva va zambeste, pur si simplu, fara niciun motiv? Deschis si privindu-va deschis in ochi? Sau cand cineva se ofera sa va ajute, cand nu va descurcati singur si va ghiceste nevoia? Sau cand va raspunde la o intrebare, plin de respect si buna-vointa? Sau cand va intinde mana sa va ridicati, daca v-ati impiedicat si ati cazut? Sau daca va tine randul undeva, la o coada, pana verificati ceva? Sau cand va citeste o informatie, pentru ca vede mai bine decat voi? Sau cand va adreseaza un compliment simplu si frumos fara conotatii de vreun fel? Sau cand va transmite pur si simplu o privire curata, limpede, calda, umana?

Citește și:

Stiu cu siguranta ca sentimentul este unul minunat, in oricare dintre cazuri.

Ne putem face atat de mult bine unii altora, intr-un mod atat de simplu si minunat. Putem face miracole pentru cei din jur in fiecare zi. Si le vom primi inapoi, cu siguranta. Fara sa urmarim constient acest lucru.

Suntem capabili de atata bunatate si suntem atat de flamanzi sa o primim, dar si s-o oferim. Ne gandim ca nu are nimeni nevoie de bunatatea noastra, de mangaierea si zambetul nostru, de vorbele noastre bune si blande, de privirea noastra lipsita de judecata. Dar de fapt, suntem cu totii infometati sa primim si extrem de dornici sa daruim. Tot ce e mai bun si mai frumos in noi. Avem niste pasari frumoase, colorate si cantatoare in noi, ce-ar fi sa le dam drumul sa zboare? Se vor intoarce in stol, inapoi. Sa ne bucure si sa ne incante.

Un articol de Corina Vilcu

Citește și:

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.