Setari Cookie-uri

Cel mai citit material motivational din lume

Un articol despre dobandirea fericirii prin lucruri simple!

Sunt convinsa ca sunteti deja familiarizate cu notiunea de material "viral", un material distribuit de foarte multa lume pe toate relele de socializare, un material discutat de cat mai multe dintre noi, un material care reprezinta ceva.

De cele mai multe ori, continutul acestui gen de metarial este reprezentat de bebelusi, animalute, stiluri de dans si voci impresionante, insa de data aceasta este vorba despre un alt gen de material viral.

Luminita Daniela Saviuc este o tanara din Suceava, si mai nou, autoarea celui mai citit, distribuit si apreciat material motivational al anului 2014. Postarea cu peste 1,2 milioane de distribuiri se gaseste pe blogul ei si poarta titlul de "15 Toxic Beliefs You Should Give Up to Be Happy"/ "15 Idei Toxice La Care Trebuie sa Renunti Pentru a fi Fericit".

foto: femeie care citeste, Shutterstock

Citește și:

Unii dintre noi ar spune probabil ca fericirea este relativa si ca nu exista o reteta ce ne poate garanta atingerea acelui moment perfect de fericire, ba dimpotriva, fericirea se construieste din mici momente in care esti luata pe nepregatite.

Iata totusi ce ne spune Luminita prin intermediul urmatorului material:

1. Renunta la nevoia de a avea intotdeauna dreptate

Foarte multi dintre noi nu accepta ideea ca ar putea vreodata sa greseasca, asa ca se straduiesc ca de fiecare data sa aiba dreptate. Acest lucru poate duce la aparitia unor frustrari sau la destramarea relatiilor de prietenie sau chiar de cuplu.

2. Renunta la nevoia de a detine mereu controlul

Nu trebuie sa detii mereu controlul a ceea ce se intampla cu tine, cu oamenii de langa tine. Traieste putin si lasa-te purtata de val pentru ca nu vei regreta.

3. Renunta la nevoia de a gasi mereu un vinovat

Citește și:

Nu mai cauta un vinovat pentru ceea ce ti se intampla sau pentru ceea ce nu ti se intampla. Asuma-ti responsabilitati si vei avea parte de linistea interioara pe care o cauti de ceva timp.

4. Renunta la atitudinea autodistructiva

Atitudinea autodistructiva este asemanatoare cu o atitudine mereu negativista si pesimista. Fa loc energiilor pozitie in viata ta.

5. Renunta la limite atunci cand vine vorba de credintele tale

Poti sa faci tot ceea ce vrei sa faci atat timp cat iti doresti cu adevarat, asa ca renunta la idea de "nu pot" si increderea in propria persoana se va imbunatatii semnificativ.

6. Renunta la atitudinea de victimizare

Inceteaza sa te mai plangi cu privire la situatiile prin care treci, cu privire la oamenii din jurul tau, cu privire la ceea ce ai sau nu ai. O astfel de gandire nu te face decat sa fii din ce in ce mai frustrata si mai nefericita.

Citește și:

7. Renunta la atitudinea critica

Stiu ca ne priceme cu totii sa ne dam cu parerea si sa criticam tot ceea ce este diferit de noi, dar ai face bine sa renunti la aceasta atitudine ofensatoare fata de ceilalti. Cu siguranta o sa te simti mai bine.

8. Renunta la opunerea in ceea ce priveste schimbarile

Schimbarile intotdeauna aduc ceva nou, ceva bun, asa ca fa-le loc in viata ta si nu mai fii atat de rigida.

9. Renunta la masca pe care o afisezi pentru a impresiona

Cei care se afla langa tine si mai ales cei care merita sa fie in preajma ta trebuie sa te cunoasca exact asa cum esti. Nu trebuie sa pari o alta persoana. Fii tu insati.

10. Renunta la "etichete"

Etichetarea face parte din viata fiecareia dintre noi, asa ca ai face bine ca de acum inainte sa nu mai pui etichete oamenilor si sa incerci sa ii iei ca atare.

11. Renunta la temeri

Ele nu iti aduc nimic bun si nici nu te ajuta sa iti dezvolti personalitatea intr-o maniera echilibrata.

Citește și:

12. Renunta la scuze

Atunci cand te afli intr-o situatie nefavorabila, nu incerca sa cauti scuze ci pur si simplu ia-o ca atare si asuma-ti ceea ce ai facut pentru a ajunge acolo.

13. Renunta la ancorarea in trecut

Ceea ce conteaza cu adevarat este prezentul si mai ales viitorul. Trecutul face parte din viata ta, insa este de preferat sa ramana acolo unde ii este locul.

14. Renunta la atasament

Si aici ma refer la atasamentul fata de lucrurile superficiale, care nu face altceva decat sa iti ingreuneze si sa iti influenteze negativ starea de spirit in momentul in care trebuie sa te desparti de ele.

15. Renunta la a mai trai viata altcuiva

Fiecare persoana din jurul nostru are anumite asteptari de la noi, iar de cele mai multe ori incercam din rasputeri sa le indeplinim. Dar cum ramane cu ceea ce ne dorim noi de la propria persoana? Cum ramane cu asteptarile noastre de la noi insine? Ar fi bine sa analizam un pic aceasta situatie si sa facem alegerile corecte.

Citește și:

Sursa articol: PurposeFairy.com

foto prima pagina: femeie citind, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.