Haruki Murakami, nascut pe 12 ianuarie 1949 in Kyoto este unul dintre cei mai prolifici scriitori japonezi. Lucrarile sale au ajuns in topul celor mai bine vandute carti nu doar in tara natala, ci in toate lumea si au fost traduse in 50 de limbi. In general, operele sale pot fi incadrate in suprarealism si realism magic.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Amintire

Daca tu iti amintesti de mine, nu-mi pasa ca ceilalti m-au uitat.


Apa

Cineva imi aranjase celulele in alta ordine si-mi desfacuse legaturile mintii. N-aveam timp sa ma gandesc. Tot ce mai puteam face era sa-mi caut un adapost intr-un loc sigur - si asta cat mai repede. Am tras aer in piept si m-am scufundat in adancurile constiintei. M-am indreptat spre fund, dand puternic din brate, si acolo m-am agatat cu ambele maini de un bolovan. Apa imi strivea timpanele, de parca se apara impotriva unui intrus.


Aripi

Daca esti tanar si talentat, este ca si cum ai avea aripi.


Blandete

Nici adevarul, nici sinceritatea, nici forta, nici blandetea, nimic, absolut nimic nu poate atenua durerea, tot ce ne ramane de facut este sa luam lucrurile pana la capat si sa incercam sa invatam ceva, chiar daca stim ca ceea ce invatam nu ne va fi de niciun folos.

Carti

Daca citesti doar carti pe care le citesc ceilalti, vei gandi doar precum ceilalti.Dorinta

Nu era un sentiment asemanator indragostirii sau dorintei sexuale. Era ca si cum ceva patrunse in el si incerca sa umple un gol care era acolo. Aceasta era senzatia lui. Nu era vorba despre un gol pe care ea l-a iscat, exista acolo in el, din vremi indepartate. Ea doar a proiectat asupra lui o lumina aparte.


Echer

Daca vrei ca totul sa fie drept, nu ai decat sa te muti intr-o lume facuta cu echerul.


Efemer

Noi avem o existenta efemera prinsa intre "totul" din urma noastra si "nimicul" dinaintea ochilor.

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Marguerite Yourcenar
Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Federica Bosco
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: