Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Haruki Murakami

Prezentul pur este avansul nesimtit al trecutului care inghite viitorul.

Fantana

Inima fiecarui om e ca o fantana adanca. Si nimeni nu stie ce zace pe fundul ei. Nu ne putem decat imagina, judecand dupa lucrurile care ies din cand in cand la suprafata.

Gelozie

Gelozia - a inteles el din visul acela - este cea mai fara de speranta inchisoare, pentru ca detinutul se inchide pe sine acolo. Patrunde singur inauntru, incuie usa si arunca cheia printre gratii. Nu e silit de nimeni sa intre. Si nimeni pe lume nu stie ca e incarcerat acolo. Desigur, cine vrea sa iasa de acolo poate iesi, pentru ca inchisoarea se afla in inima sa. Dar nu te poti decide sa pleci de-acolo. Inima iti devine tare ca un zid de piatra. Asta este adevarata natura a geloziei.

Iluzie

Si totusi, daca as fi putut s-o iau de la capat, eram sigur ca as fi facut exact la fel, pentru ca acela eram eu: omul care pierde totul. Nu as fi putut fi altul, ale carui vise frumoase sa nu se mai prabuseasca. Candva ma iluzionam ca as putea face sa fiu altcineva, dar intotdeauna sfarseam prin a ma intoarce la mine. Acesta sunt eu: asteptand mereu o plecare.

Citește și:

Inutil

Avem nevoie si de o cantitate de lucruri inutile in viata noastra imperfecta. Daca n-am avea parte de lucruri inutile, viata noastra si-ar pierde pana si imperfectiunea.

Jumatate

Nu traiesti decat pe jumatate... Cealalta jumatate asteapta undeva, inca neatinsa.

Liniste

Am inchis ochii si mi-am cercetat strafundurile sufletului. Cand am facut asta, linistea din jur s-a asternut peste mine ca niste firicele de praf.

Lume

Lumea e interesanta tocmai pentru ca lucrurile nu se intampla asa cum vrei.

Moarte

Moartea exista, viata e aici, moartea e dincolo. Eu sunt aici, nu dincolo. Moartea nu mai era la polul opus vietii, ea era in mine, fusese intotdeauna in mine.

Moment

Sa intrebi e o rusine de moment, sa nu intrebi e o rusine de o viata.

Pierdere

Asa ne ducem noi viata mai departe. Oricat de profunda e pierderea pe care o suferim, oricat de important e lucrul care ni se interzice, chiar daca suntem complet schimbati si nu ne-a mai ramas decat stratul fin de piele din exterior, reusim sa ne ducem viata mai departe, in tacere. Ne apropiem tot mai mult de sfarsitul timpului care ne-a fost daruit si-l vedem cum ramane in urma noastra.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.