Setari Cookie-uri

Stiinta sexului: 13 reactii fizice si chimice fascinante

Care sunt efectele nebanuite ale sexului asupra corpurilor noastre si asupra aspectelor sociale?

Sexul este o componenta extrem de importanta in vietile noastre. Desigur ca asigura perpectuarea speciei, insa in egala masura, sexul este una dintre activitatile care ne apropie unii dintre ceilalti, care poate aduce placeri nebanuite si care ne impacteaza vietile intr-un mod complet neasteptat.

1. In general, o femeie elibereaza un singur ovul pe luna, pregatit sa fie fecundat. In acelasi timp, intr-o singura ejaculare, un barbat poate avea oriunde intre 30 de milioane si 750 de milioane de spermatozoizi. Ca fapt divers, daca acest numar suna impresionant, un porc obisnuit poate ejacula dintr-un foc 8 miliarde de spermatozoizi.

2. Oamenii incep sa se gandeasca la sex destul de devreme si cei mai multi dintre adolescenti, in jur de 70 %, au o forma sau alta de experienta sexuala pana la implinirea varstei de 19 ani.

3. Sarcinile neplanificate sunt foarte dese insa cu siguranta la mijloc trebuie sa fie vreo aliniere planetara pentru ca un spermatozoid sa ajunga la ovul. IN general, femeile au 6 zile pe luna de fertilitate maxima. Spermatozoizii traiesc, in teorie, pana la 5 zile insa putini dintre ei rezista mai mult de doua zile. Chiar daca sansele par destul de mici, protectia este necesara in timpul contactului sexual, nu doar pentru a evita o sarcina neplanificata, ci si pentru a te proteja de bolile cu transmitere sexuala. In medie, 24 de femei din 100 raman insarcinate chiar daca nu fac sex in perioada de maxima fertilitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.