Setari Cookie-uri

Stiinta sexului: 13 reactii fizice si chimice fascinante

Care sunt efectele nebanuite ale sexului asupra corpurilor noastre si asupra aspectelor sociale?

foto shutterstock cuplu in masina

4. De sute de ani, in cultura europeana si, mai recent, in SUA, inima stilizata este considerata simbolul iubirii si al fidelitatii. Totusi, din punct de vedere stiintitifc, nu inima este organul responsabil cu amorezarea , ci creierul.

5. Un semn fizic al atractiei sexuale este dilatarea pupilelor. In urma a numeroase studii efectuate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii heterosexuali considera mai atragatoare femeile cu pupile marite. Pe de cealalta parte, femeile prefera o dimensiune medie a pupilelor, pentru ca aceasta denonta interes in general, si nu doar dorinta fizica.

6. Creierul unui barbat percepe diferit orgasmul fata de creierul unei femei. Spre exemplu, atunci cand barbatii fac sex, activitatea din zona creierului responsabila cu agresivitatea pare ca incetineste, in timp ce la femei se intampla exact invers.

Citește și:

7. In timpul ovulatiei, temperatura corpului creste. In zilele normale, temperatura unei femei este, de regula, intre 35, 5 grade si 36, 6 de grade Celsius. Imediat dupa ovulatie, temperatura poate urca intre 36,1 si 37,2 grade Celsius.

8. Unul dintre motivele des inocate pentru care educatia sexuala in scoli nu este o practica des intalnita sau, in cel mai bun caz, este rudimentara e teama nejustificata ca elevii care invata de mici despre sex isi vor incepe viata sexuala mult mai repede. De fapt, un studiu desfasurat in 2012 de catre Institutul Guttmacher arata ca adolescentii foarte bine informati din acestpunct de vedere au primul contact sexual mai tarziu decat ceilalti.

9. Imaginea si perceptia de sine au impact direct asupra calitatii vietii sexuale. Cu cat o persoana este mai increzatoare in sine si isi iubeste trupul asa cum este, cu atat va fi mai dezinvolta in pat si va avea o viata sexuala mai satisfacatoare.

Citește și:

10. Potrivit cercetatorilor de la Institutul Kinsey, nu este o diferenta prea mare intre varstele la care adolescentii isi pierd virginitatea, pe criterii de gen. Pentru baieti, acest lucru se intampla varsta de 16, 9 ani iar la fete la varsta de 17, 4 ani.

11. Sexul vinde cu siguranta! Potrivit unei analize a revistelor publicate intre 1983 si 2003, numarul de reclame cu tenta sexuala, modele in posturi semierotice sau pur si simplu foarte sexy a crescut de la 15% la 27%. Cel mai probabil, din 2003 pana acum, numarul acestora aproape s-a dublat. In general, s-a constatat ca in topul reclamelor extrem de sexy se afla cele la produse alcoolice, divertisment si produse de infrumusetare.

12. Potrivit unui studiu desfasurat in 2012, astazi nimic nu mai este foarte intim sau de neintrerupt. Tehnologia este atat de adanc inradacinata in vietile noastra incat facem uz de aceasta indiferent de moment si de ocazie. Probabil ca nu mai mira pe nimeni faptul ca multi dintre noi isi iau telefoanele dupa ei la baie insa, potrivit studiului mentionat anterior, 12% dintre mamele nascute intre 1977 si 1994 au recunoscut ca au folosit telefonul inteligent in timp ce faceau sex.

Citește și:

13. In mod deloc suprinzator pentru unii dintre noi, discutiile desspre sex imbunatatesc simtitor calitatea vietii sexuale. Si nu doar discutiile despre sex. Din fericire pentru cei mai pudici dintre noi, care se feresc sa pronunte anumite cuvinte, acelasi efect il are si limbajul non-verbal in timpul activitatii sexuale, daca este folosit pentru a-si ghida partenerii

foto prima pagina shutterstock cuplu pasional

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.