Setari Cookie-uri

Stiinta sexului: 13 reactii fizice si chimice fascinante

Care sunt efectele nebanuite ale sexului asupra corpurilor noastre si asupra aspectelor sociale?

foto shutterstock cuplu in masina

4. De sute de ani, in cultura europeana si, mai recent, in SUA, inima stilizata este considerata simbolul iubirii si al fidelitatii. Totusi, din punct de vedere stiintitifc, nu inima este organul responsabil cu amorezarea , ci creierul.

5. Un semn fizic al atractiei sexuale este dilatarea pupilelor. In urma a numeroase studii efectuate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii heterosexuali considera mai atragatoare femeile cu pupile marite. Pe de cealalta parte, femeile prefera o dimensiune medie a pupilelor, pentru ca aceasta denonta interes in general, si nu doar dorinta fizica.

6. Creierul unui barbat percepe diferit orgasmul fata de creierul unei femei. Spre exemplu, atunci cand barbatii fac sex, activitatea din zona creierului responsabila cu agresivitatea pare ca incetineste, in timp ce la femei se intampla exact invers.

Citește și:

7. In timpul ovulatiei, temperatura corpului creste. In zilele normale, temperatura unei femei este, de regula, intre 35, 5 grade si 36, 6 de grade Celsius. Imediat dupa ovulatie, temperatura poate urca intre 36,1 si 37,2 grade Celsius.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.