Setari Cookie-uri

9 intrebari pe care ar trebui sa ti le pui la sfarsitul zilei

Ce ar trebui sa faci pentru a te cunoaste mai bine si pentru a-ti da seama in ce directie te indrepti de fapt?

Asculta-ti vocea interioara; este primul pas pe care il faci pentru a adopta o alta atitudine fata de viata ta. Vei fi suprinsa de cat de multe poti afla despre tine daca doar acorzi mai multa atentie introspectiei. Asa ca la sfarsitul fiecarei zile fa-ti timp sa iti pui cateva intrebari care sa te faca sa te gandesti mai profund la lucrurile care chiar conteaza pentru tine.

1. Ce am avut de invatat de la ziua care tocmai a trecut?

Aceasta este intrebarea care potrivit Forbes.com te va ajuta sa identifici noi oportunitati care se ivesc la orizont. Doar pentru ca nu mai suntem la scoala nu inseamna ca nu putem invata lucruri interesante si folositoare in continuare. Ba mai mult decat atat, te afli intr-un continuu proces de invatare; fiecare zi iti ofera sansa de a descoperi noi perspective asupra lumii si asupra propriei existente.

2. Cum i-am facut pe ceilalti sa se simta?

Modul in care ii tratezi pe cei in jurul tau spune multe despre tine. Esti destul de intelegatoare, plina de compasiune si bunatate? Sau poate ar trebui sa iei anumite masuri pentru a-ti dezvolta aceasta latura. Gandeste-te la ce schimbari poti face pentru putea fi multumita de felul in care te comporti fata de ceilalti.

Citește și:

3. Ce as putea face ca ziua de maine sa fie mai buna?

Seteaza-ti obiective care pot fi atinse cu usurinta. Potrivit Huffingtonpost.com, nu este nevoie sa iti faci planuri marete; incepe cu pasi mici pentru a schimba ceva la modul in care decurge viata ta de zi cu zi. Zambeste mai mult, ajuta-i pe ceilalti mai des; oricum ar fi asigura-te ca este vorba intr-adevar de o schimbare pozitiva.

4. Ce conteaza cel mai mult pentru mine in prezent?

Aceasta intrebare te face sa te gandesti daca chiar faci ceva pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata sau daca doar te afli intr-un impas care nu iti permite sa evoluezi. De asemenea, raspunsul tau te ajuta sa intelegi mai bine care iti sunt prioritatile si ce alegeri trebuie sa faci pentru a-ti atinge scopul.

Introspectie

Foto interior si prima pagina: Femeie, Shutterstock

5. Pentru ce lucruri sunt recunoscatoare?

Pacea interioara poate fi obtinuta numai daca esti multumita de ceea ce ai. Asta nu presupune sa nu iti doresti mai mult ci sa arati putina recunoastinta fata de micile bucurii din viata ta. Conform Nytimes.com, exista studii care arata faptul ca sentimentul de recunostinta ne determina sa fim mai intelegatori si calmi atunci cand suntem provocati.

Citește și:

6. Ce m-a facut sa zambesc?

Gandeste-te mai mult la lucrurile care ti-au adus bucurie in suflet. Ziua nu se poate sfarsi mai bine decat cu amintirea clipelor minunate pe care le-ai petrecut cu zambetul pe buze. O recapitulare scurta a evenimentelor care te-au facut sa zambesti iti va aduce senzatia de implinire si recunostinta.

7. Cat de stresata am fost?

De multe ori iti dai seama prea tarziu de faptul ca esti stresata iar efectele stresului vor putea fi cu greu remediate. Din acest motiv este binevenita o analiza obiectiva a factorilor care stau in calea linistii tale sufletesti. Vei sti ce anume te ajuta sa iti “regenerezi” fortele si care sunt situatiile pe care trebuie sa le eviti pentru a nu fi afectata de stres.

8. Am renuntat la vreun vis de-al meu pana acum?

Fii cat mai sincera cand iti raspunzi la aceasta intrebare si ia in considerare si motivele pentru care ai renuntat la visul respectiv. Poate ca prioritatile tale s-au schimbat intrucat mereu evoluezi. Poate ca visul tau a lasat loc unui alt tel mult mai frumos care te reprezinta in prezent. Dar exista si posibilitatea ca tu sa fi renuntat la el din alte motive: teama de esec iti suna cunoscuta?

Citește și:

9. Ce ar trebui sa schimb la mine?

Intotdeauna este loc pentru mai mult dar sa fii constant preocupata de modul in care te poti dezvolta nu este de ajuns. Trebuie sa te gandesti putin si la ce vei face pentru a putea inlocui o parte din defectele tale cu anumite calitati. Ce faci pentru a putea sa incurajezi aceasta schimbare? Incepe cu obiceiurile tale; daca acestea te ajuta sa te dezvolti inseamna ca esti pe drumul cel bun. In cazul in care anumite obiceiuri constituie o piedica in calea evolutiei tale, ar trebui sa renunti la ele.

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.