Setari Cookie-uri

Opere de arta cu mesaje secrete

Top 3 picturi celebre enigmatice

In 2003 vedea lumina tiparului romanul lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci. Intrigati de interpretarile neconventionale ale unor opere de arta celebre in toata lumea, oamenii au inceput sa se uite cu alti ochi la tablouri, cautand in fiecare dintre acestea indiciile catre rezolvarea vreunei enigme, ascunse in lucrari celebre, chiar de catre artisit. Desi unele dintre aceste teorii pot avea baze reale, multe dintre ele raman inca simple speculatii.

1. Diego Rivera, Omul-stapanul Universului

Lucrarea initiala purta numele „Omul la rascruce” si era menita pentru a impodobi celebra cladire Rockefeller Center iar autorul sau era marele pictor mexican Diego Rivera. Printre altele, fresca ilustra o parada sovietica si o imagine clara a lui Lenin, motiv pentru care Nelson Rockefeller, cel care solicitase lucrarea, a dat ordine sa fie distrusa inainte de finalizare. Din acest motiv, din lucrarea originala nu au mai fost pastrate decat fotografii alb-negru.

Citește și:

Rivera s-a folosit de aceste reproduceri fotografice pentru a-si lua munca de la capat, de aceasta data in Mexic. Mai mult de atat, artistul a avut grija sa se razbune pe Rockefeller. In centrul acesteia, se afla elemente cheie ale progresului stiintific, asa cum ar fi descoperirea unor galaxii, stele care explodeaza si rauri metaforice de bacterii, metaforic studiate la microscop.

Sub una dintre aceste bacterii, care intamplator sau nu, este cea care provoaca sifilisul, se afla pictat portretul lui J.D Rockefeller jr, tatal lui Nelson Rockefeller. Se crede ca astfel, Rivera a vrut sa spuna lumii ca barbatul suferea de o boala cu transmitere sexuala. Si ca razbunarea lui sa fie completa, a refacut portretul lui Lenin.

Mexico City. Palacio de Bellas Artes: Mural "El Hombre en la encrucijada" ( 1934 ) by Diego Rivera (part)., Wolfgang Sauber

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.