#GreekExplorer: Descopera frumusetea Greciei autentice

Pentru a cunoaste cu adevarat frumusetea Greciei, aceasta tara trebuie strabatuta de la un cap la altul, departe de punctele aglomerate de pe harta ei, pierduti printre strazi si orase, la poalele muntilor care se topesc in mare si printre plajele insulelor.

In ultimii ani, in ciuda neajunsurilor economice si sociale, Grecia a devenit una dintre cele mai populare destinatii de vacanta pentru turistii romani, iubitori de soare si de plaja. Cei mai multi dintre ei se opresc in Halkidiki sau in Paralia Katerini, devenita cu timpul un centru al distractiei, al vietii de noapte si un punct important de atractie pentru cei care iubesc muzica, viata agitata si culoarea, nisipul fin si apa limpede. Desi cele doua puncte atat de cunoscute nu sunt lipsite de farmec, Grecia este o tara care inmiit mai multe de oferit.

Sa nu uitam ca aceasta tara este leaganul democratiei, un taram de legenda in care fiecare piatra si fiecare copac sopteste despre legende vechi de cand lumea. Piscul muntilor se ascunde in nori si sunt invaluiti de ceata, un peisaj care a inspirat atat de multe mituri despre zeii olimpieni, oglindiri ale slabiciunilor si calitatilor umane. Poalele lor curg sinuos si se opresc acolo unde se lovesc de mare, munte si apa unite astfel in peisaje care iti taie rasuflarea.

Retail jobs

Grecia este o tara cu o istorie incarcata. Pozitia sa strategica, la rascrucea dintre Asia, Europa si Africa au facut din acest tinut un important punct economic, dorit de invadatori si aparati de localnici printr-o strasnicie incredibila a spiritului. Tocmai datorita acestor conflicte, grecii au devenit oameni foarte patrioti, fara sa fie nationalisti. Primesc strainii cu bratele deschise, ii fac sa se simta ca la ei acasa si sunt extrem de prietenosi. Cu toate acestea, au grija nu doar de cultura lor. Stiu sa isi conserve spiritualitatea si mai ales, cum sa se dezvolte din punct de vedere economic, fara interventia strainilor.

Ca atare, in Grecia vei intalni foarte rar lanturi internationale de restaurante fast-food, spre exemplu. In tot periplul #GreekExplorer care a traversat tara pe diagonala, de la Paralia Katerini pana in Corfu, a rasarit in cale un singur astfel de restaurant, in Corfu Town. Lipsit de traditionalele culori ale sale, rosu si galben, acesta se camufla in peisaj perfect. In rest, cele mai multe dintre afacerile grecilor sunt afaceri de familie. Cel mai probabil, de aici porneste avantul lor atat de ospitalier catre straini. Iar acolo unde sunt doi greci si vine al treile, cu siguranta se va incinge o petrecere.

In plus, pentru ca afacerile lor se desfasoara de multe ori la parterul casei in care locuiesc, turistii sunt primiti asa cum primesti un prieten drag pe care nu l-ai mai vazut de multa vreme. Din respect pentru ei, aproape toti grecii vorbesc cel putin o limba straina fluent si rup cateva cuvinte in romana, franceza, rusa, bulgara. Poti sa strabati tara de la un capat la altul fara sa stii o boaba din limba lor insa poti vedea mandria si fericirea in ochii lor atunci cand ii saluti cu simplul Kalimera!

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri