Setari Cookie-uri

Yantra Mandala: Simbolul mistic al destinului tau

Secretul instrumentelor sacre de meditatie

Inainte de a detalia care este legatura dintre Yantra Mandala si destin, trebuie sa explicam pe larg ce sunt acestea. In cuvinte simple, yantra este reprezentarea vizuala a unei mantre – a unor cuvinte care se afirma, cu o conotatie si rezonanta energetica pozitiva sau reprezentarea simbolica a unei zeite prin figuri gemoetrice.

Tradusa ad literam, mandala este un cerc sacru care ii da posibilitatea spiritului sa intre intr-o stare de observatie interioara si de meditatie. Adica Yantra Mandala este desenul geometric ce reprezinta o deita hindusa intr-un cerc sacru. Menirea acestora, asa cum spuneam mai sus, este deschiderea spiritului catre mediatie si cunoastere.

Cum functioneaza Yatra Mandala?

Atunci cand mintea se concentreaza asupra tiparelor geometrice care o formeaza, spiritul se va conecta la energia simbolizata de aceasta. Pe masura ce legatura dintre spirit si Yatra Mandala se intareste prin exercitiu si repetitie, spiritul va intra in starea de cunoastere desavarsita si eliberare. Faptul ca sunt atat de colorate si au modele elaborate nu este o intamplare. Fiecare dintre culori rezoneaza diferit din punct de vedere energetic, transmite stari emtotionale diferite iar energia proprie a fiecaruia dintre noi va rezona cu aceasta.

Citește și:

Semnificatia Yantra Mandala

Sri Yantra Mandala

Aceasta este Yantra cosmica, Yantra universala si cel mai sacru instrument de meditatie, format din 9 triunghiuri dispuse in jurul punctului central de putere si cate reprezinta protectia energiei divine. In Sri Yantra se regasesc armonia deplina, echilibrul perfect, intalnirea cosmica dintre energia primordiala feminina si energia primordiala masculina. Astfel este redat in mod simbolic intregul univers, aflat in permanenta miscare.

sri yantra
Foto shutterstock sri yantra

Dhumavati Yantra

Aceasta o simbolizeaza pe zeita Dhumavati, o deitate temuta si in aparente, lispita de frumusete si ispite. Prezenta ei e inselatoare si doar cei care cauta in profunzime ii pot vedea esenta divina. Pe toti acestia, Dhumavati ii va binecuvanta cu darul inteligentei, ai iubirii pentru cultura si cu o sete de cunoastere fara margini.

Citește și:

Mai mult de atat, Dhumavati le va trimite puterea de a judeca intotdeauna cu mintea si de a discerne adevarul acolo unde oamenii din jur incearca sa il ascunda si sa gaseasca frumusetea acolo unde altii vad doar disperare si rautate.

Durga Yantra

Zeita Durga este o razboinica neintrecuta. Menirea ei este sa distruga demonul Mahisashur, neinfrant pana la ea nici de mana omului, nici de mana zeilor. Din aceasta lupta, Durga iese intotdeauna invingatoare. Darul ei catre oameni este puterea de a lupta cu demonii interiori, de a scapa de dependete, prejudecati si rautate.

Desi Durga nu este o zeita iertatoare, Yantra ei ofera oamenilor puterea de a ierta, atat pe sine, cat si pe cei din jur. Mai mult de atat, Durga Yantra deschide mintea si purifica spiritul.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.