Setari Cookie-uri

Secretele clitorisului de la A la Orgasm

7 lucruri pe care nu le stiai despre clitoris

foto shutterstock femeie in lenjerie

2. Clitorisul este singurul organ al anatomiei umane destinat exlusiv placerii. Orice alt organ sexual este menit in primul rand fecundarii apoi are o functie secundara. Penisul, de exemplu, este atat un organ sexual cat si parte a sistemului de excretie pentru ca uretra trece prin el. In cazul clitorisului, acest lucru nu se intampla.

3. Printesa Maria Bonaparte a fost prima care a intuit rolul clitorisului in ceea ce priveste orgasmul. Ea a trait intre 1882 si 1962 si a fost un reputat psihoanalist. Nemultumita de faptul ca nu putea ajunge la orgasm, ea s-a aplecat asupra studiului in acest sens. Astfel, ea a descoperit ca femeile care au clitorisul mai aproape de vagin au sanse mai mari sa ajunge la orgasm datorita stimularii acestuia de catre penis in timpul contactului sexuale.

In urma acestei concluzii, ea a decis sa se supuna unei operatii in care clitorisul ei a fost mutat mai aproape de intrarea in vagin. Ceea ce ea nu descoperise inca era faptul ca zona vizibila in exteriorul trupului este doar glandul si ca organul se continua mult in interiorul trupului.

Citește și:

4. Fiecare clitoris este diferit. Unele dintre ele sunt mai mari, altele sunt mici si complet ascunse de labii. Cele mai multe dintre acestea isi maresc dimensiunea atunci cand femeia este excitata insa nu este o regula general valabila. Unele femei necesita o stimulare mai puternica in timp ce pentru altele este suficienta o atingere mai delicata. Singura conditie pentru atingerea orgasmului este ca femeia sa se cunoasca pe sine si sa impartaseasca ceea ce ii face placere cu partenerul sau.

5. Un numar surprinzator de mare de femei apeleaza la chirurgia estetica pentru a schimba aspectul clitorisului. Vele mai multe dintre ele aleg sa il micsoreze sau sa taie din tesutul capisonului pentru a creste sensibilitatea acestuia. In jur de 2000 de femei din SUA aleg astfel de proceduri in fiecare an.

Recuperarea poate fi destul de dureroasa, cu atat mai mult cu cat clitorisul contine in jur de 8000 de terminatii nervoase in timp ce penisul are doar 4000. Mai mult de atat, senzatiile resimtite de clitoris pot afecta cele 15 000 de terminatii nervoase din zona pelviana.

Citește și:

6. Clitorisul si penisul sunt surprinzator de asemanatoare. De fapt, atunci cand fetii se dezvolta, in zona genitala exista acelasi fel de tesut si la fetite si la baieti.

In jurul saptamanii a XII-a, acestea incep sa contureze penisul sau labiile. Practic, clitorisul si penisul sunt din acelasi material dispus diferit. Si unul si celalalt au gland, capison si tesut erectil.

7. Clitorisul creste de-a lungul vietii si acest lucru nu are nicio legatura cu activitatea sexuala sau numarul de parteneri. Aceste cresteri au loc datorita schimbarilor hormonale din corpul feminin. Atunci cand o fata ajunge la pubertate, clitorisul incepe sa creasca si se mareste pana la de doua ori fata de dimensiunea initiala.

Pana dupa 30 de ani, clitorisul va mai creste inca de doua ori pe atat. Urmatoarea modificare a dimensiunilor va avea loc dupa menopauza, atunci cand clitorisul va fi de 7 ori mai mare decat era in momentul nasterii.

Citește și:


foto prima pagina shutterstock femeie bruneta

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.