Setari Cookie-uri

Top 3 celebritati care au cochetat cu puterea ocultului

Persoane faimoase care au crezut in puterea magiei

2. Regina Victoria a Marii Britanii

In perioada victoriana, intre clasele de nobili si proprietari de pamanturi, era la moda un nou curent care se numea spiritualism. Adeptii acestuia au inlocuit ceaiurile si jocurile de societate cu obiceiul de a invoca mortii si de a sta de vorba cu fantomele.

Se spune ca inclusiv regina Victoria si printul Albert au participat la astfel de sedinte de spiritism si erau profund pasionati de acest curent. Trebuie, totusi, sa mentionam ca acest lucru nu era privit ca o religie de sine statatoare, ci era pur si simplu cea mai noua moda in casele oamenilor bogati.

Povestile spun ca moartea printului Albert a devastat-o pe regina. In durerea ei, ea a cautat consolare acolo unde s-a priceput mai bine, respectiv la un medium. Desi Victoria stia ca cei mai multi dintrei ei erau pur si simplu impostori, se pare ca regina ar fi reusit sa intre in contact cu spiritul sotului sau decedat prin intermediul lui Robert James Lees, un medium in varsta de 13 ani.

Citește și:

Convinsa fiind de veridicitatea celor spuse de copil, care stia lucruri foarte personale despre print, regina Victoria l-a invitat in cateva randuri la Buckingham. Peste ani, ea a vrut sa publice anumite studii legate de sedintele de spiritism a renuntat la idee de teama reactiei negative a supusilor sai.

regina victoria

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.