Setari Cookie-uri

Interviu cu Razvan Dumitru - Despre arta digitala si pasiunea pentru pictura

Razvan Dumitru are 26 de ani. Este artist si iubeste ceea ce face. Mai mult de atat, operele lui au aparut in prima galerie de arta digitala din Romania - Samsung SUHD. Dar mai bine va las pe voi sa edscoperiti alte lucruri interesnate despre el in interviul de mai jos. Ah, si sa nu uit: are o energie incredibila pe care o transmite celor din jur ori de cate ori are ocazia.

4. Sa ne oprim putin asupra primei galerii de arta SUHD din Romania initiata de Samsung Electronics Romania. Cum a inceput aceasta colaborare?

Totul a inceput in momentul in care o prietena a dat de proiectul initiat de Samsung pe site-ul lui Maurice Munteanu si m-a recomandat intr-un comentariu. Urmatorul lucru a fost sa fiu contactat sa particip la concurs.

A fost o surpriza foarte placuta faptul ca lucrarile mele au fost alese sa fie expuse alaturi de ale celorlalti finalist in cadrul proiectului initiat de Samsung - Galeria de Arta SUHD. A fost o experienta interesanta, am cunoscut si am interactionat cu foarte multi oameni faini si nu pot decat sa ma bucur ca au inceput sa apara initiative de promovare a artistilor digitali in Romania si sper ca acest domeniu sa se dezvolte din ce in ce mai mult.

5. Care a fost ideea principala a operelor tale prezentate in aceasta galerie?

Citește și:

Lucrarile alese pentru Galeria de Arta SUHD sunt parte din proiectul Spoof. Ca idee, as spune ca sunt momente sau senzatii foarte comune, interpretate si transpuse in imagini. Fiecare imagine vine cu o scurta poveste, asa ca pentru a intelege cel mai bine conceptul va recomand sa experimentati proiectul Spoof pe Facebook.

6. Cum te inspiri si de unde iti aduni toate ideile?

Toate lucrarile pornesc initial de la niste schite sumare pe care le fac pe hartii sau ciorne. Dupa ce sunt multumit de o anumita idee, compozitie sau pur si simplu ma incanta un detaliu, il preiau si il transform intr-o imagine finala cu ajutorul unei tablete grafice in programul Adobe Photoshop.

Fiecare ilustratie are o poveste a ei. Ideea e ca desenul si textul sa se completeze. Intentia a fost ca Spoof sa intruchipeze acest personaj pentru care lumea imaginara e la fel de reala ca orice altceva, fara ca el, Spoof sa fie un baietel inconstient sau neadaptat la vremurile in care traieste. In principiu imaginatia lui are o logica foarte puternica si porneste intotdeauna de la ceva profund uman.

Citește și:

Fiecare moment din viata lui e o poveste intreaga pentru ca asa alege el sa vada si sa interpreteze lucrurile: mersul cu metroul, plimbarea prin padure, iesitul pe balcon seara inainte de culcare. Banuiesc ca daca la un moment dat le-am pune pe toate unele langa altele ar putea iesi un roman, dar cred ca ar avea nevoie de un editor excelent ca sa se si vanda.

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.