Setari Cookie-uri

Secrete incredibile din opere de arta celebre

Top 3 mistere din marile picturi sau statui ale lumii

Fiecare dintre noi poate recunoaste macar o opera celebra de arta si stie povestea din spatele acesteia. In mod surprinzator, lumea artelor plastice ascunde inca numeroase taine pe care curatorii sau oamenii de stiinta nu au reusit sa le elucideze pe deplin nici astazi, la sute de ani de cand pensula a atins pentru prima data panza.

1. Portretul sotilor Arnolfini – Jan van Eyck

Opera olandezului este considerata de catre criticii de arta una dintre cele mai importante picturi ale lumii insa este si o continua sursa de controverse. In primul rand, chiar metoda prin care este realizat tabloul este inedita. Desi astazi pictura in ulei este o procedura standard, in secolul al XV-lea, era considerata o noutate.

O astfel de tehnica i-a permis artistului redarea minutioasa a unor detalii extrem de bine executate, inclusiv o oglinda pe peretele din spatele cuplului si un catel de talie mica la picioarele lor. In oglinda se pot vedea reflectate doua siluete iar semnificatia acestora a ramas un mister pana astazi. Mai mult de atat, in jurul oglinzii se pot vedea mici medalioane in care sunt pictate patimile lui Iisus.

Citește și:

Pozitia in care cei doi sunt pictati este la fel de controversata pentru ca niciodata pana atunci, personajele nu erau redate stand pur si simplu in picioare in casa. Se crede ca intregul tablou este o alegorie a contractului de casatorie din perioad respectiva insa nu toti istoricii sunt de acord cu aceasta ipoteza. Unii sustin ca ar fi, de fapt, o ironie, din cauza celor doua siluete reflectate.

Cei doi soti ar fi avut legaturi trupesti in afara casniciei iar femeia ar fi ramas insarcinata iar cele doua persoane care se vad in oglinda ar fi martori care sa ateste ca cei doi s-au casatorit in cele din urma.

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.