Setari Cookie-uri

Secrete incredibile din opere de arta celebre

Top 3 mistere din marile picturi sau statui ale lumii

2. Manneken Pis – Bruxelles

Nu e nevoie sa te muti in Bruxelles pentru a-l recunoaste usor pe Manneken Pis, celebra fantana in forma unui baietel care face pipi. O astfel de statuie s-ar afla in oras de la 1388 insa la un moment dat a fost furata sau distrusa. Manneken Pis, asa cul il stim astazi, dateaza din 1619.

Anibal Trejo / Shutterstock.com

Exista mai multe legende cu privire la originea micutului insa nu se stie cu exactitate care este adevarul. Cea mai indragite dintre ele spune povestea unui baietel care a salvat orasul de la un asediu. Se spune ca baietelul a descoperit fitilul aprins de invadatori ca sa darame portile orasului si l-a stins atunci cand a facut ceea ce stie el mai bine astazi: pipi.

O alta legenda spune ca micutul ar fi Ducele Godfrey al III-lea de Leuven, atunci cand avea doi ani. Potrivit legendelor, in timpul unei batalii, el a fost pusintr-un cos si urcat intr-un pom ca sa il protejeze de inamici. De acolo, el ar fi facut pipi in capul invadatorilor si le-a distras atentia tmp de cateva secunde, suficient pentru ca acestia sa isi piarda orice avantaj si sa fie invinsi.

Citește și:

In secolul al XVIII-lea, baietelul a inceput sa fie imbracat regulat in haine de gala iar astazi garderoba sa ar fi compusa din peste 900 de costumase.

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.