Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate de iubire dupa Mircea Cartarescu

Cea mai minunata femeie din lume este cea care te iubeste cu adevarat si pe care o iubesti cu adevarat.

ARGUMENT

“Nu iubim o femeie pentru ca are un corp perfect, ci pentru forma unica a ochilor sau a gurii, in care vedem personalitatea ei profund si subtil erotizata.”

ATRACTIE

“Corpul meu e profund atasat de corpul femeii mele. Am de fapt doua corpuri, si de fapt intreaga mea viata e dubla. Chiar daca as fi decerebrat, ca un animal de experiente, corpul meu ar fi inca indragostit de corpul femeii mele. Nevoia mea de intimitate cu fiinta cu care traiesc merge mult mai departe decat viata sexuala.”

CAUTARE

“Nu-i nevoie sa gasesti nici fericirea perfecta, nici armonia perfecta, nici creativitatea perfecta. Lucrul cel mai pretios este cautarea lor. Cata vreme cauti, esti viu. Cand ai gasit, esti deja batran si clasicizat.”

CUPLU

“Pentru mine nu exista, deci, "cea mai minunata" in sensul de 90-60-90, nici in cel de blonda, bruna sau roscata, inalta sau miniona, vanzatoare sau poeta. Cea mai minunata este cea cu care am putut avea un copil virtual numit "cuplul nostru", "dragostea noastra".”

Citește și:

DEPRESIE

“Am inima impietrita. In fiecare zi imi spun ca nu merit sa mai traiesc.”

EROTISM

“Numai pe ea o vreau pentru ca numai pe ea o cunosc. Ii privesc, intre coapse, "fluturele cu aripi lipite somnoros" si stiu ca e, cu adevarat, cel mai frumos lucru pe care l-as putea vedea si atinge vreodata.”

EXOTISM

“N-am avut nici o iubita atat de exotica incat sa aiba alta culoare a pielii decat a mea, desi multe au avut alta culoare a mintii, a vocii, a zambetului.”

INTIMITATE

“Am regretat de cate ori am facut dragoste cu o femeie straina si indiferenta, si pentru nimic in lume n-as face dragoste cu o prostituata. Nu pentru ca riscurile sunt mari si nici pentru ca fidelitatea nu mi-o permite. Cred, pur si simplu, ca sexul insotit de intimitate este mai bun decat cel fara intimitate.”

Citește și:

    IUBIRE

    “Facem sex cu un creier de barbat, dar iubim cu unul de copil, increzator, dependent, dornic de a da si a primi afectiune.”

    Vizionare placuta


    Kudika
    20 August 2015
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: