Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate de iubire dupa Mircea Cartarescu

Cea mai minunata femeie din lume este cea care te iubeste cu adevarat si pe care o iubesti cu adevarat.

Este conferentiar universitar doctor la Catedra de Literatura Romana a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. Ultimele carti publicate, “De ce iubim femeile” (2004), “Frumoasele straine”(2010) si “Ochiul caprui al dragostei noastre” (2012) i-au adus un succes de box-office, figurand pe lista de carti best-seller ale editurii Humanitas.

Alte opere cunoscute ale scriitorului sunt: “Levantul”(1990), pentru care a obtinut si Premiul Uniunii Scriitorilor din acelasi an, precum si trilogia “Orbitor”, care are forma unui fluture si este compusa din “Aripa stanga” (1996), “Corpul”(2002) si “Aripa dreapta”(2007), considerata cea mai tradusa si elogiata lucrare a sa. Stilul sau variaza de la simplu,expresiv, curat, pana la cel romantios, incarcat de patos sau oniric.

Citește și:

ABSOLUT

“Cea mai minunata femeie din lume este cea care te iubeste cu adevarat si pe care o iubesti cu adevarat.”

ADMIRATIE

“Admiratia, ca si dragostea, nu sunt drepturi, nici obligatii. Nici educatia, nici cultura, nici pozitia sociala nu-ti pot da automat aceasta renuntare la meschinarie, aceasta abdicare de la narcisismul tau infantil. E greu sa accepti ca oameni din preajma ta pot fi mai buni si mai adevarati decat tine. Si totusi trebuie s-o faci, pentru ca altfel nu te poti defini pe tine insuti. Esti ceea ce admiri, nu ceea ce negi.”

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.