Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Chris Simion

Iubirea te face sa renunti la ego-ul tau si este singura care din doi face unu.

Chris Simion (n. 20 august 1977 - Ieud, Maramures) este o regizoare si scriitoare importanta a tinerei generatii. A scris opt carti: “Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani” (1994); “Dogmatica fericirii” (1995); “Disperarea de a fi” (1996); “De ce nu suntem ceea ce putem fi?” (1997); “Spovedania unui condamnat” (1998/2000); “In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine” (2002), “Ce ne spunem cand nu ne vorbim” (2011) si “40 de zile” (2015). Chris Simion a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale" – Bucuresti sectia Teatrologie in 2000 si sectia Regie Teatru in 2005. In 2000 a infiintat Compania de Teatru D’AYA impreuna cu scriitorul francez Pascal Bruckner, care a devenit ulterior si presedintele onorific al companiei. Chris Simion

Citește și:

D’AYA este un teatru profesionist, independent care colaboreaza atat cu actori tineri, cat si cu nume mari ale scenei romanesti. A regizat numeroase spectacole, printre care: “Copilul divin” dupa Pascal Bruckner, “Scaunele” dupa Eugene Ionesco, “Dragostea dureaza 3 ani” dupa Frederic Beigbeder, “Hell” dupa Lolita Pille, “Si caii se impusca, nu-i asa?” dupa Horace Mccoy, “Calatoria sau Pescarusul Jonathan Livingstone” dupa Richard Bach, “Maitreyi” dupa Mircea Eliade, “Oscar si Tanti Roz” dupa Eric Emmanuel Schmitt, “Hotii de frumusete”dupa Pascal Bruckner. In adolescenta, a primit o bursa de un an la Sanskriti Kendra in New Delhi.

Descopera cartile lui Chris Simion, pe care le poti cumpara online.

Citește și:

ADEVAR

“Cand doua suflete se iubesc, Dumnezeu nu toarna apa doar unuia. Visele nu tin de sete. Doar ca, atunci cand doua suflete se iubesc, in adancul pamantului, acolo unde isi intalnesc radacinile, stiu adevarul. Pot sa se minta prin cuvinte, dar nu si prin respiratie sau prin privire sau prin gand.”

ALEGERE

“Daca nu poti sa alegi din toata inima, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa nu te mai fortezi sa iei o decizie. Nu poti iubi din alt loc decat din inima.”

AUTENTICITATE

“Mi-e frica sa nu ma ranesti, ai scobit in mine mult, ai lasat cicatrici, rani adanci. Ne-am jupuit unul pe celalalt, ne-am maltratat sufletul, dar e atat de frumos. Nu-mi este frica sa traiesc asa. Vreau sa ma tii departe de o caricatura de dragoste. Poate ca o sa traim momente cand o sa ne devoram, cand o sa ne uram, cand o sa ne anulam, cand nu o sa ne mai recunoastem, cand o sa ne mintim iar, dar in adanc, tot noi vom fi. Daca unul se duce mai in larg si nu mai stie sa se intoarca, celalalt e dator sa-l recupereze. In iubire nu abandonezi.”

Citește și:

    BATAIE

    “Cand aveam 3 ani am intrebat-o pe mama de ce nu poate inima mea sa bata o singura data. Si mama mi-a raspuns: “Daca ar bate o singura data n-ar mai exista golurile dintre batai”. “Si de ce-as avea nevoie de golurile dintre batai?”, am intrebat-o eu. Si ea mi-a raspuns: “Pentru ca intr-o zi, cineva sa vina si o sa le umple.”

    CUVINTE

    “Uneori cuvintele se rostogolesc in saruturi si nu se mai numesc vorbe, ci taina. Sarutul unei mangaieri. Sa se sarute doua maini, sa se certe doua maini, sa-si povesteasca doua maini. Mangaierea unei taceri. Sa se mangaie doua priviri. Sa se atinga doua priviri. Sa se dezmierde doua priviri. Nu stiu sa vorbesc despre dragoste prin cuvinte.”

    DEFINITIE

    “Iubirea este singura care te determina sa te schimbi, sa il pui pe celalalt inaintea ta si sa traiesti prin el, nu prin tine. Iubirea te face sa renunti la ego-ul tau si este singura care din doi face unu.”

    Citește și:

      FERICIRE

      “Fericirea nu este un obiectiv pe care il atingi si gata. Fericirea trebuie intretinuta si se poate pierde in fiecare secunda. Daca o dobandesti la un moment dat, asta nu inseamna ca o pastrezi definitiv oricum.”

      FOLOSIRE

      “Unii oameni isi iubesc atat de mult femeile lor incat pentru a nu le uza, le tocesc pe ale altora.”

      Vizionare placuta


      Kudika
      17 Septembrie 2015
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.