Setari Cookie-uri

7 moduri de a-ti creste energia vitala

De multe ori in viata, anumite circumstante ori obiceiuri ne determina sa ne incetinim ritmul si sa functionam la cote energetice de avarie, adica sa ne distantam de toti si de toate si sa lancezim pe un colt de canapea, cu mintile golite de orice urma de gand sau intentie. Insa iti poate fi extrem de greu sa iesi din aceasta stare energetica redusa, mai ales daca nu esti constient de modul in care actiunile tale sau anumite tipare de comportament o pot influenta.

Desi esti tentat sa stai si sa vegetezi in liniste, afla ca tocmai acest lucru te face sa te fii si mai obosit si mai neproductiv. Din fericire, exista remedii pentru zilele in care ai impresia ca te misti in reluare si nu mai ai chef de nimic. Chiar daca par ultimul lucru din lume pe care l-ai face in momentul in care cheful si entuziasmul sunt undeva la minus infinit, incearca macar cate unul o data, iar daca functioneaza, fa o mica pauza si bifeaza un altul de pe lista. Iata 7 modalitati care te pot ajuta sa iti cresti energia atunci cand te simti epuizata:

Foto interior si prima pagina: Ipatov / Shutterstock

Iesi la soare si aer liber

Daca nu traiesti intr-o zona a lumii scaldata de razele soarelui aproape in permanenta, fa un efort sa iesi afara, la aer curat si la soare, macar 20 de minute in fiecare zi. Energia solara si aerul liber sunt stimulente naturale si din nefericire, atunci cand epuizarea iti da tarcoale ai tendinta sa stai in casa, privandu-te de beneficiile acestora, cand tot ce ai nevoie este mai mult oxigen, mai multa vitamina D si mai multa dopamina. Te vei simti mult mai energizata aproape instantaneu.

Citește și:

Asculta muzica vesela si ritmata

Pune-ti castile ori porneste radioul din masina si cauta muzica energizanta si ritmata. Este posibil sa nu ai chef sa asculti asa ceva, dar muzica rapida si ritmata iti creste in mod natural frecventa cardiaca.

Ai grija de infatisarea ta

Cand esti cu energia la pamant ai tendinta sa nu iti mai pese de aspectul fizic. Chiar daca te ridici doar pentru cateva minute, fa un efort si aranjeaza-te, chiar daca apoi te intinzi iar sa vegetezi. Insa te vei simti un pic mai puternica si mult mai capabila sa mai tai inca un element de pe lista. In plus, daca esti aranjata, iti va fi mult mai usor si mai putin descurajator sa iesi din casa, lucru extrem de indicat atunci cand te simti la pamant.

Fa cateva exercitii usoare

Miscarea este extrem de importanta; nu ai nevoie de ceva complicat, uneori este suficienta o simpla plimbare prin cartier, important este sa cobori din pat ori sa te ridici de pe scaun si sa iesi din starea de repaus pentru a-ti pune sangele in miscare.

Citește și:

Ordine si curatenie

Apuca-te si curata prin jurul tau. Nu ai nevoie de amploarea unei curatenii de primavara, insa uita-te in jur si cauta zone mai mici ce necesita putina ordine, cum ar fi biroul, dulapurile, camara, frigiderul etc. Te vei simti mult mai bine cand vei privi in jur si vei vedea lucrurile mult mai ordonate si mai curate. Cu cat sunt mai multe zone de curatat, cu atat mai bine! Asa ca daca locuinta ta ori spatiul de lucru sunt murdare sau aglomerate, vei avea nevoie de timp mai mult sa le cureti si astfel, pe langa energia crescuta pentru a le aborda, in timpul actiunii vei profita de ocazie sa iti faci si curatenie in ganduri.

Rezolva cate o sarcina rapida

Du-te la banca, plateste o factura, treci o fuga la magazinul alimentar ori du-te sa te tunzi. Bifeaza ceva de pe lista lucrurilor “de facut” si astfel iti mai indepartezi o greutate de pe suflet.

Citește și:

Mananca mancare sanatoasa

Alimente integrale organice, bogate in nutrienti si energie, cum ar fi: afinele, spanacul, fasolea, ardei rosii sau orice alt aliment bogat in energie. Chiar daca acum preferi chipsurile de cartofi ori prajiturile cu multa ciocolata, adaugand cateva variante sanatoase in meniu iti va aduce un plus de energie in organism.

O stare de energie scazuta inseamna apatie si lancezeala. Fa un efort si construieste treptat impulsul de a te ridica si de a face ceva constructiv. Daca ti-a reusit cate o sarcina, fa o pauza apoi ia-o de la capat. Repetand acesti pasi, la un moment dat te vei realinia unei stari vibrationale inalte, capabila sa abordezi orice problema care pana mai ieri ti se parea coplesitoare, pentru ca astfel stii ca, de fapt, acest lucru te va face sa te simti mult mai bine.

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.