Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Dan Puric

Ce au oare anumite amintiri in ele ca nu pot fi uitate? Pesemne ca sunt niste bucati de suflet ce te-nsotesc mereu!

LIMPEZIME

“Omul frumos este cel care va zambi natural si nu crispat, ca acum, care va vorbi limba curata romaneasca si nu cea murdarita de mitocani si toape.”

MAMA

“Nu stiu de ce, dar despre mama n-am amintiri, ci fericiri.”

MOARTE

“La roman, Moartea nu este de capul ei, trebuie sa respecte regula jocului. Ea nu este un dusman al vietii, ci, paradoxal, un partener al ei. Nu este dimensiunea cea mai mare, ci sta la coada dupa Necaz si datorii. Mormantul nu este loc de blestemat, ci de iubit.”

MUNCA

“Munca tine pamantul sa nu cada.”

NASTERE

“Se spune ca Frumosul s-a nascut intr-o pestera, atunci cand, la luminca focului, doi indragostiti, se priveau indelung, in tacere, caci trebuiau sa se desparta. Si atunci el, de disperare, ca sa nu o piard, a pus mana pe o bucata de carbune si a desenat conturul umbrei ei, pe care flacara o proiecta pe zid. Si de atunci, Frumosul a ramas, pesemne, ca un strigat de indragostit mut in pestera vietii.”

Citește și:

NAPASTA

“Un om trecut printr-o napasta sufleteasca nu poate fi inteles decat de altul asemenea.”

ORDINE

“Cat de stupida e ordinea facuta de om si cat de frumoasa este viata facuta de Dumnezeu!”

PRIETENIE

“Nu poti purta prietenie, daca nu-ti porti prietenie.”

PRIVILEGIU

“Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni.“

RAU

“Fiindca raul nu mai e opus binelui, ci a devenit o alternativa a binelui.”

REFUZ

“Omul frumos tinde spre desavarsire. Daca nu poate vorbi impotriva uratului, tace, dar in tacerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce inseamna urat.”

RESPONSABILITATE

“Voi, femeile din Romania, sunteti responsabile sa ii invatati pe barbati sa aiba curajul sa se reindragosteasca.”

Citește și:

SINGURATATE

“Numai oamenii fara Dumnezeu se simt singuri.”

SUCCES

“Ei m-au intrebat care sunt treptele succesului, iar eu le-am raspuns ca nu treptele succesului sunt importante, ci treptele implinirii sufletesti. Succesul fara scrupule este machiavelic. Implinirea ta sufleteasca conteaza.”

TACERE

“Cea mai frumoasa forma de a asculta un om este sa taci.”

ZBOR

“Apoi, crescand mai mare, le-am dat lor, celor ce ma priveau de dupa gard, sufletul meu. Iar ei il dadeau de-a dura prin colbul vietii si mi-l inapoiau strivit, lovit si fara de viata. Trist, imi luam propriul suflet in brate si-l mangaiam. Apoi, cand se refacea, ma parasea zambind si se arunca naiv in bratele pofticioase ale celor din jur. Si din nou, zdrobit de valurile vesele dar necunoscute ale vietii, se-ntindea obosit la picioarele mele, spunandu-mi ca este pentru ultima oara. De atunci imi ingrop si dezgrop propriul zbor sufletesc ca pe un blestem.”

Citește și:

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.