Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Dan Puric

Ce au oare anumite amintiri in ele ca nu pot fi uitate? Pesemne ca sunt niste bucati de suflet ce te-nsotesc mereu!

Liviu Dan Puric (n. 12 februarie 1959, Buzau) este actor, eseist, autor si regizor roman, orator talentat si patriot recunoscut, militant al mandriei nationale si al credintei poporului roman. In calitatea de regizor, supranumit “ambasador al spiritului poporului roman, folosind tacerea ca limbaj universal”, a promovat un spectacol de teatru total, o combinatie a artelor dansului, costumului si pantomimei, pentru care a primit numeroase premii nationale si internationale (de exemplu, Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturala, Premiul Aristizza Romanescu al Academiei Romane pentru realizarile din cinema si teatru, Marele Premiu la Festivalului International de Monodrama din Bitola, Macedonia etc) si a jucat in spectacole de pantomima, transmise de BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt, RTL Film.

Spectacolele in care a jucat includ “Revizorul”, de Gogol, “Jocul dragostei si al intamplarii”, de Pierre de Marivaux, “Don Quijote”, dupa Miguel de Cervantes, “O scrisoare pierduta”, “O noapte furtunoasa” de I. L. Caragiale etc. A regizat “Pantomimia”, “Made in Romania”, “Hic sunt leones”, “Toujours l'amour” si multe altele, cu care a cunoscut succesul atat in turnee nationale, cat si internationale. A publicat “Cine suntem” (2008), “Omul Frumos” (2009), “Fii demn!” (2011), “Suflet romanesc” (2013), “Dulci. Jurnalul unui caine scris de un puric Dan” (2015) in care prezinta povesti de viata ale oamenilor si necuvantatoarelor, intrebari despre rostul propriu pe aceasta lume, dezbate tainele identitatii personale si redescopera, cu emotie si sensibilitate, reperele fiecarui om: credinta, mama, iubirea de aproape si de neamul romanesc.

Citește și:

AMINTIRI

“Ce au oare anumite amintiri in ele ca nu pot fi uitate? Pesemne ca sunt niste bucati de suflet ce te-nsotesc mereu!”

DELIR

“Se obisnuieste sa se vorbeasca despre "delirul dragostei", acel "ceva" ce te orbeste si te face sa nu mai vezi realitatea. Dar nimeni nu vorbeste despre delirul mediocritatii, acea "betie a lucrurilor meschine" (marunte), care-si cer dreptul la suveranitatea fiintei tale, doar prin covarsitoarea lor majoritate, sabotand in permanenta visul de a fi om, si a carui urmare este uratenia continua a vietii. Frumosul ranit de sabia realului isi lasa sangele ca jertfa (asupra acestuia), dar, ce ciudat, numai asa, ranit, frumosul infrumuseteaza!”

DESAVARSIRE

“Omul frumos tinde spre desavarsire. Daca nu poate vorbi impotriva uratului, tace, dar in tacerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce inseamna urat.”

Citește și:

DISTANTA

“Stiti cum se zice: distanta, pentru dragoste, este ca vantul pentru foc. Daca dragostea e mare, o inteteste. Daca nu, o stinge.”

EXPRESIE

“Femeile sunt expresia fizica a fizicii cuantice, a unei alte realitati. O informatie, o realitate aberanta este distrusa in camin datorita unei femei care poate sa iti fie sotie, poate sa iti fie prietena, poate sa iti fie mama, sau poate sa iti fie bunica.”

FEMEIE

“O femeie scurtcircuiteaza logica masculina. Ea creeaza evenimente care infrumuseteaza viata.”

FRUMUSETE

“Omul frumos in ziua de azi e cel ce urca invers pe scara, infruntand nu numai turma care coboara, dar si insultele ei!”

GEST

“Omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el tasneste, in aparenta, intr-un gest mic, iar gestul ala, pentru tine, este izbavitor si-ti persista in suflet toata viata, ca o icoana.”

Citește și:

    GRABA

    “Daca te grabesti, nu poti sa iubesti niciodata. Un om care are griji, care este alienat, un om care este speriat, infricosat, nu se poate indragosti.”

    IUBIRE

    “Libertatea pleaca din iubire.”

    LIBERTATE

    “Omul liber nu functioneaza pe instincte.”

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.