Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei (si al intelepciunii). Cele mai frumoase citate dupa Dumitru Constantin Dulcan

Venim de undeva si plecam spre altceva, viata pe Pamant e doar o scurta vizita, o lectie pentru evolutia noastra.

Profesor universitar dr. Dumitru Constantin Dulcan (n. 6 noiembrie 1938, Marghia, Arges) este medic neurolog si psihiatru, inventator, eseist si autor al cartilor “Inteligenta materiei“, “Somnul ratiunii“, “Constiinta si cunoastere“, “Gandirea omului modern. Culmi si limite“, “In cautarea sensului pierdut“.

Prima sa carte, “Inteligenta materiei”, a fost un best-seller al anilor ’80 care a bulversat comunitatea oamenilor de stiinta romani si pentru care a fost distins cu premiul "Vasile Conta" al Academiei Romane (1992). Dumitru Constantin Dulcan a calatorit, studiat si lucrat atat in Occident (Europa, SUA, Canada, Australia), cat si in spatiul oriental (China, Japonia, India), unde a aprofundat tainele acupuncturii. Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor de brevete de inventii inregistrate la OSIM (a inventat un aparat pentru analgezia prin acupunctura, o instalatie pentru bioalfapunctura si un aparat electronic pentru captarea, selectarea si aplicarea semnalelor bioelectrice), autor a importante cursuri universitare, tratate, lucrari si monografii pentru care a obtinut numeroase premii literare si stiintifice.

Operele sale cerceteaza, din punct de vedere filosofico-mistic si stiintific, enigmele creierului, importanta gandului asupra organismului si a mediului inconjurator, substratul spiritual al lumii in care traim si importanta constiintei omenesti in aflarea raspunsurilor la intrebarile existentiale ale omenirii: cine suntem noi si unde ne indreptam?

Citește și:

Poti comanda online cartile lui Dumitru Constantin Dulcan.

ALEGERE

“Gandurile negative la nivel de chimie a sangelui determina in corp un viraj spre aciditate (care inseamna imbatranire, boala, degenerescenta). Faptele pozitive si senine duc corpul catre un ph alcalin, care se traduce prin longevitate si vitalitate.”

ARMONIE

“Ar trebui sa intelegem ca nu ne putem pastra sanatatea decat gandind si facand binele, pentru a fi in armonie cu universul. Iisus avea dreptate cand indemna pe fiecare sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi.”

CALE

“Fundamentalistii sustin ca la Dumnezeu nu se ajunge decat pe o singura cale. Si totusi, Dumnezeu insusi ne spune prin o mie de surse ca drumurile spre El sunt nenumarate. Varful muntelui e unul singur, indiferent pe ce versant il urci.”

CAUZE

“Sunt si boli care ne sunt date ca lectii. Dar in cele mai multe cazuri, bolile noastre au cauze spirituale: invidia, rautatea, competitia acerba, egoismul si dorinta de razbunare, la care se adauga frica si stresul generat de o societate ultratehnologizata.”

Citește și:

CONSTIINTA

“Am fost printre primii care au indraznit sa afirme ca nu constiinta e produsul creierului, ci creierul este produsul constiintei.”

CREDINTA

“Cand crezi, iti mobilizezi toate mecanismele de vindecare.”

DESTINATIE

“Venim de undeva si plecam spre altceva, viata pe Pamant e doar o scurta vizita, o lectie pentru evolutia noastra.”

ENIGME

“Creierul pastreaza inca multe enigme. El este receptorul constiintei sau, altfel spus, al lui Dumnezeu intr-un sens mai larg.”

EXPLICATIE

“Astazi, bazandu-ma pe o cunoastere stiintifica, pot afirma cu certitudine ca lucrurile nu au pornit dintr-o intamplare si viata nu e accidentala pe pamant, asa cum spun manualele de biologie. Ba mai mult, afirm ca universul se sprijina pe legi morale.”

FERICIRE

“N-am fost creati de Dumnezeu sa suferim, biologia noastra o demonstreaza: avem nevoie de fericire.”

Citește și:

    IERTARE

    “Ce inseamna iertarea? Din punct de vedere spiritual, inseamna pace si armonie. Din punct de vedere stiintific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur si simplu sters si se instaleaza in corp o buna chimie si un echilibru energetic. E fantastic, e pur si simplu ca resetarea unui computer.”

    Vizionare placuta


    Kudika
    29 Octombrie 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.