Pentru unii dintre noi poate fi mai greu de acceptat acest lucru, mai ales atunci cand vine vorba de o suferinta provocata din dragoste, insa cea mai simpla modalitate de a vindeca sufletul provine din interior. Desigur, oamenii dragi din jur joaca un rol foarte important in vindecarea spirituala iar afectiunea lor poate alimenta cu dragoste un gol din inima ranita. Insa primul pas, inainte de orice, dincolo de orice tehnica si metoda este acceptarea suferintei ca parte naturala din ciclul vietii. Aceasta este urmata, in mod aproape automat, de nevoia de vindecare a durerii. Dupa ce suferinta a fost insusita si asumata, poate incepe procesul de vindecare. Pe scurt, o rana neglijata, acoperita si negata nu se poate vindeca.

1. Foloseste-ti din plin toate simturile pentru a vedea lucrurile frumoase

Uneori, primele caramizi in consolidarea sufletului sunt lucrurile marunte din viata, pe care nu le-am observat sau pe care le-am ignorat pana acum. Bucura-te de atingerea apei calde pe mana; alti oameni nu mai degete sa simta asta. Bucura-te de apusul sau de rasaritul de soare; pentru cineva din lumea asta este ultimul. Bucura-te si pretuieste oamenii care te iubesc; unii dintre noi sunt atat de saraci incat au doar bani in viata. Bucura-te de parfumul florilor si de oboseala picioarelor. Toate astea inseamna ca esti inca viu si batalia nu e pierduta inca.

Foto Dean Fikar / Shutterstock

2. Concentreaza-te asupra respiratiei

Nu de putine ori se intampla ca cele mai dureroase ganduri sa apara pe neasteptate. In loc sa te concentrezi asupra lor, concentreaza-te asupra respiratiei. Numara fiecare gura de aer pe care o tragi in piept si imagineaza-ti ca, atunci cand expiri, aerul scoate din tine si toate gandurile dureroase. Respira incet, profund si metodic. Numara respiratiile. Bucura-te de fiecare in parte.

3. Ai grija ce, cum si cat mananci

La prima vedere, mancarea joaca un rol superficial in vindecarea sufletului insa asa cum bine siti, nu de putine ori se intampla ca oamenii care se confrunta cu o durere spirituala sa isi gaseasca refugiul in mancarea excesiva sau, din contra, sa se infometeze din cauza lipsei de apetit. Prin urmare, este extrem de important ca, in momentele dureroase, regimul alimentar sa fie echilibrat, bogat in fibre. Desigur, nu e nimic gresit sa iti gasesti consolarea din cand in cand intr-o ciocolata mare sau o prajitura insa acestea trebuie consumate doar din cand in cand, nu in fiecare seara.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: