Setari Cookie-uri

5 pasi simpli pentru linistirea sufletului

Top 5 metode simple sa treci peste o suferinta

Foto Dean Fikar / Shutterstock

2. Concentreaza-te asupra respiratiei

Nu de putine ori se intampla ca cele mai dureroase ganduri sa apara pe neasteptate. In loc sa te concentrezi asupra lor, concentreaza-te asupra respiratiei. Numara fiecare gura de aer pe care o tragi in piept si imagineaza-ti ca, atunci cand expiri, aerul scoate din tine si toate gandurile dureroase. Respira incet, profund si metodic. Numara respiratiile. Bucura-te de fiecare in parte.

3. Ai grija ce, cum si cat mananci

La prima vedere, mancarea joaca un rol superficial in vindecarea sufletului insa asa cum bine siti, nu de putine ori se intampla ca oamenii care se confrunta cu o durere spirituala sa isi gaseasca refugiul in mancarea excesiva sau, din contra, sa se infometeze din cauza lipsei de apetit. Prin urmare, este extrem de important ca, in momentele dureroase, regimul alimentar sa fie echilibrat, bogat in fibre. Desigur, nu e nimic gresit sa iti gasesti consolarea din cand in cand intr-o ciocolata mare sau o prajitura insa acestea trebuie consumate doar din cand in cand, nu in fiecare seara.

Citește și:

4. Fa miscare

Atunci cand ai o stare emotionala atat de proasta incat nu iti vine sa te dai jos din pat, sportul este ultimul lucru de care ai chef. Cu toate acestea, miscarea poate fi una dintre cele mai bune metode de a depasi un moment dificil. Nu trebuie sa alergi in fiecare zi cativa km si nici sa iti petreci ore in sir la sala. O plimbare in parc poate fi la fel de eficienta pentru ca iti vei pune sangele in miscare si va creste aportul de oxigen din corp. Acest lucru va ameliora starea generala, iti va da timp sa te gandesti si va avea efecte pozitive inclusiv asupra tonusului general si a greutatii.

5. Iesi din rutina

Fa un lucru nou pe care nu l-ai luat in calcul pana acum, dar fa acest lucru in mod constructiv. Din nou, exista o legatura evidenta intre suferintele spirituale si inceputurile unui comportament distructiv. Nu de putine ori se intampla ca oamenii sa isi gaseasca alinarea in alcool sau in bratele unor necunoscuti, experiente care, nu intotdeauna insa de multe ori, pot lasa urme si traume adanci. Prin urmare, atunci cand vine vorba de experiente noi, acestea trebuie duse intr-o directie pozitiva si mai ales, sigura. Poti incepe cu pasi mici, cum ar fi sa inveti sa mergi pe bicicleta sau sa te apuci de un sport, sa iti iei permisul sau sa vizitezi orase noi, chiar daca vei face aceste lucruri singura.

Citește și:

Foto prima pagina Subbotina Anna / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.