Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Rodica Ojog Brasoveanu

Esential mi s-a parut in viata sa-ti fii credincios tie insuti. Si atat timp cat nu deranjezi pe nimeni, nu vad de ce nu ti-ai consuma bucuriile la lumina zilei. Abia cand le camuflezi, cand ti-e rusine de ele, devin vicii.

Rodica Ojog-Brasoveanu (28 august 1939– 2 septembrie 2002, Bucuresti) a fost o apreciata scriitoare romana, autoare a numeroase romane politiste, supranumita pe buna dreptate Agatha Christie a Romaniei. In operele sale pluteste parfumul unei epoci a inceputului de secol XX, in special pitorescul personajelor si peisajul Bucurestiului interbelic, din care a imprumutat si specificul celor mai iubite personaje ale sale. Cea mai cunoscuta este Melania (batranica ce rezolva toate misterele), care, alaturi de motanul Mirciulica si maiorul Cristescu populeaza ciclul de romane Melania Lupu (“Cianura pentru un suras”, “Buna seara, Melania!”, “320 de pisici negre”, “Anonima de miercur”, “Disparitia statuii din parc”, “O toaleta a la Liz Taylor”, “Disparitia statuii din parc”).

Citește și:

alfabetul dragostei

Foto interior si prima pagina: Alex Malikov, Shutterstock

In total a fost autoarea a 35 de romane, majoritar politiste, insa are si cateva istorice (Ciclul logofatului Andronic, “A inflorit liliacul”, “Intalnire la Elysée”, “Sa nu ne uitam la ceas”, “Al cincilea as”), povestiri (“Grasa si proasta”, “Barbatii sunt niste porci”) dar si o piesa de teatru (“Cursa de Viena”) si scenarii pentru televiziune. Stilul scriitoarei este unul alert, fermecator, plin de verva si suspans, care cucereste cititorul inca de la primele pagini, si imbraca perfect povestile de dragoste, adesea ghinioniste, istorii captivante, ironice, ciudate, uneori triste, toate acestea fiind magistral pune in valoare de limbajul colocvial si relaxat al autoarei.

Citește și:

ADEVAR

“Barbatii sunt atat de prostuti, draga mea...Din nefericire, s-au nascut prea putine femei care o stiu.”

AMANTA

“- In fond - viata ei, e libera sa faca ce pofteste cu ea si daca stai sa te gandesti, e mult mai palpitant sa fii amanta decat nevasta. Si mai estetic. Una-i vizita cu flori si obrazul proaspat ras, si alta ligheanul cu izmene si ciorapi murdari, pusi la muiat in Dero peste noapte!”

AMOR

“Trupul femeii se lipea de el, incins, conciliant, voluptuos. O saruta reflex, ca din politete, pe gat si, brusc, se simti napadit de un val de caldura. Ii cauta gura, apoi cobori grabit, cercetand cu buze lacome, fierbinti, sub matasea chimonoului. Doamne, ce piele avea femeia asta! Miere si aroma de livada in floare, codru de liliac in dulce miez de april. Se scufunda intr-un abis feeric, taram fara ganduri.”

Citește și:

    BANI

    “-Dragul meu, nu banii te invata sa traiesti. Te civilizeaza, sunt de acord, iti deschid perspective neasteptate, dar, ca sa stii sa traiesti, trebuie sa te nasti cu talentul asta.”

    BATRANETE

    “O sa va surprinda, dar, daca batranetea are un avantaj, acela este ca poti spune tot ce poftesti si poti trimite pe oricine la dracu’ sau in alta parte.”

    CASATORIE

    “Sunt hotarat impotriva teoriei ca oricat de rea e o casatorie, e mai buna decat celibatul. Cum s-ar zice, caine, pisica — cotlet sa fie.”

    CONDITIE

    “Una dintre conditiile pentru ca o casnicie sa izbuteasca este ca cei doi parteneri sa provina din acelasi mediu. Asta conteaza chiar mai mult decat dragostea. Nivelul social al celor doi trebuie sa fie acelasi, caci in casatorie nu functioneaza principiul vaselor comunicante. Foarte putini izbutesc - si aceasta-i valabil si pentru barbati, si pentru femei – sa-si depaseasca tarele, limitele propriei clase, sa zicem. Iar cand prima fierbinteala se domoleste, pacatele tasnesc ca niste fantani arteziene, vreau sa zic devin vizibile, stridente, enervante in ochii celui aflat din start pe o treapta superioara.”

    Citește și:

      DEFECTE

      “In realitate, oamenilor le place sa-si transfere culpa ciudateniilor si defectelor lor asupra unor fenomene inconjuratoare. Sunt dezagreabila pentru ca afara ninge, sau ploua, sau bate vantul! Aberatii! De fapt, sunt infrecventabil pentru ca am un ficat incomod, sau o fire ciufuta, sau nu posed indeajuns umor ca sa realizez ca seful infect si ranchiunos e de fapt un omulet cracanat care tipa la noi pentru ca nevasta-sa il corijeaza acasa cu facaletul. Isi scoate si el parleala.”

      DRAGOSTE

      “Dragostea patimasa, cu ochii pe ceas, urechea ciulita si "cord" accelerat, nu dureaza niciodata mai mult de cativa ani…”

      Vizionare placuta


      Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.