Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Rodica Ojog Brasoveanu

Esential mi s-a parut in viata sa-ti fii credincios tie insuti. Si atat timp cat nu deranjezi pe nimeni, nu vad de ce nu ti-ai consuma bucuriile la lumina zilei. Abia cand le camuflezi, cand ti-e rusine de ele, devin vicii.

EXPLICATIE

“Uitandu-se la cei doi – colonelul intr-un costum inchis, perfect turnat pe un trup inca viguros, ea, desavarsita intr-o rochie de lenaj negru si cu picioarele perfecte – Cristescu intui dintr-o data ca oamenii acestia se iubisera candva. N-ar fi putut spune ce anume ii starnise gandul: poate caldura din priviri, linistea pe care presimteai ca o traiesc unul in preajma celuilalt, complicitatea de buna calitate a doi parteneri pe care dragostea patimasa, iar mai apoi afectiunea, camaraderia ii sudeaza, ii fac sa fie, sa simta, sa gandeasca intr-o rima perfecta.”

IUBIRE

“Putini sunt cei care intr-un mariaj stiu sa pastreze intacte valorile reale ale unei iubiri. Intervin meschinariile, o anume intimitate, care deviaza in lipsa de pudoare. Tinuta neglijenta, zgomote in baie, rufarie dubioasa, gura stirba cu proteza la vedere, pe chiuveta sau in paharul de pe noptiera. ″Suntem in familie…″”

Citește și:

INTREBARE

“Se intreba chiar, cateodata, ce acrobatie fericita a destinului ar putea-o face sa exulte. "Sa castig o suma enorma la loto? N-as sti ce sa fac cu banii... Sa calatoresc? Voiajurile ca si dragostea sunt frumoase in tinerete, cand neprevazutul, in ce are el mai interesant si fermecator, se poate ivi la orice statie, la orice cot de sosea. La saptezeci de ani, neprevazutul se prezinta de obicei cu carti de vizita cu chenar negru... Se numeste infarct sau si mai rau... Si-apoi, nu mi-ar placea sa constat cate lucruri interesante as fi putut sa fac si sa vad si ca acum e iremediabil prea tarziu...”

NAZUINTA

“Notiunea de casatorie actioneaza ca un drog asupra femeilor, are o semnificatie sacra, de care cele mai multe nici macar nu-si dau seama. Sunt multe lucruri pe care o femeie necasatorita nu le-ar face, dar cu verigheta pe deget nu mai pregeta.”

Citește și:

NOROC

„Omul fara de noroc, degeaba-l cauta tiganca in ghioc.”

OBISNUINTA

“— De vreme ce tot au hotarat sa se ia, la ce s-o mai lalaie? spunea coana preoteasa. De ce sa nu-si puna inelele acum, cat e dragostea in floare? Mie, spun drept, nu-mi plac casatoriile astea in care tinerii s-au „incercat” inainte. Ce-a fost mai dulce s-a consumat, asa ca ce duc ei la altar e doar obisnuinta. Cand le mai vezi si-n rochii albe cu lamaita, te-apuca sila!”

PERECHE

“Constituiau o pereche caracteristica pentru generatia lor, cand cuplarea partenerilor avea loc inca de pe bancile liceului, acestia fiind adeseori chiar colegi de clasa. Apoi, o data intrati la facultate, tinerii se casatoreau, de obicei, cam prin anul II. In ce ma priveste, nu felicit genul acesta de insotiri si nici nu pariez pe el. Prea se cunosc bine cand ajung la altar, misterul, unul din elementele cele mai incitante in dragoste, s-a fost spulberat de mult, se exclud surprizele, cei doi mai au a se infrunta doar cu ratele la casa si mobila. Mai consider benefica o arhiva sentimentala, experiente separate care maturizeaza, determinandu-te sa realizezi ca nu tot ce da din coada e bun si de carnati. Ca sa nu mai pomenim de amanuntul ca, la treizeci de ani, dupa paispe-cinspe de idila si mariaj, sotii cara in spinare o legatura deja obosita, care si-a epuizat tot farmecul. Inevitabil, ochisorii incep sa alunece si peste gard. De remarcat ca, din plina tinerete, partenerii nu se mai tin de mana la cinema, iar orice iesire in oras, orice escapada este conditionata de participarea a inca cel putin o pereche. Din cate am constatat eu, extrem de putini ajung sa incarunteasca pe aceeasi perna.”

Citește și:

    PLACERE

    “Scopul existentei fiecarui individ este placerea si cine o contesta ori e ipocrit, ori imbecil.”

    POTRIVIRE

    „Pe cat de rar se intampla ca doi parteneri sa nu se potriveasca deloc, la fel de rar se intampla ca ei sa se potriveasca perfect.”

    PRECEPT

    “— Zau?! Da-mi si mie un singur exemplu de precept batut in cuie! — Cel mai la indemana — evitarea mezaliantelor. Nu conduc niciodata la ceva bun, nu incrucisezi o iapa pur sange cu un magar. Sotii trebuie sa provina din acelasi mediu, sa se fi bucurat de aceeasi educatie, sa vorbeasca o limba comuna. Dupa ce simturile se domolesc, diferentele de clasa tasnesc la suprafata cu violenta, ceea ce ti se pare un fleac devine samanta de scandal. Azi, nu te deranjeaza ca partenerul pretinde scobitori la masa, maine o vei taxa drept o mitocanie de nesuportat.”

    Citește și:

      RAFINAMENT

      “Da, devenim din ce in ce mai civilizati, mai motorizati, deodorantul a patruns si in complexele de la sate, dar cat de mult din rafinamentul de altadata s-a pierdut… cine mai canta sau pomeneste azi de ceafa delicata a unei femei, de forma desavarsita a mainilor, atat de slavite in Evul Mediu si mai tarziu. (Bineinteles! Observase un amic. Sculptai ode si madrigale pentru maini, fiindca picioarele nu se vedeau, camuflate in kilometri de carpa.) Unde-s decolteurile fastuoase, mandria strabunicelor, sau pletele lungi, matasoase, podoaba femeii?...”

      REPROS

      “Se spune ca cel mai greu de suportat este autonemultumirea, reprosurile pe care ti le faci tie insuti, ca oamenii indura mai degraba o nedreptate decat sila de sine. Astfel, reflex si pe nesimtite, subconstientul realizeaza un transfer de culpa asupra destinului, a imprejurarilor speciale sau chiar asupra unui subiect identificabil, cu nume si adresa in cartea de telefon.”

      SINCERITATE

      “Esential mi s-a parut in viata sa-ti fii credincios tie insuti. Si atat timp cat nu deranjezi pe nimeni, nu vad de ce nu ti-ai consuma bucuriile la lumina zilei. Abia cand le camuflezi, cand ti-e rusine de ele, devin vicii.”

      Vizionare placuta


      Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.