Setari Cookie-uri

7 trucuri pentru Sarbatori fara stres

Cum sa faci fata provocarilor si sa ai parte de niste Sarbatori pline de veselie!

Sezonul sarbatorilor de iarna se apropie cu pasi repezi iar tu ai nevoie sa rezisti cu bine listelor kilometrice de cumparaturi, cadouri, planificari, musafiri sau vizite. Daca ai obosit numai gandindu-te la ce te asteapta, afla ca poti face fata cu brio provocarilor, iar cu putina planificare si cateva mici trucuri pe care sa le iei in considerare, te asiguri ca vei avea Sarbatori lipsite de stres, fericite si pline de veselie.

sarbatori
Foto: AlexMaster, Shutterstock

Trucuri pentru sarbatori fara griji

1. Apeleaza la mantre atunci cand simti ca nu mai poti

Stresul este inevitabil in perioada Sarbatorilor, chiar daca ai terminat de cumparat cadouri inca din octombrie si ai prajituri in congelator, gata de a fi bagate la cuptor, inca de la sfarsitul lui noiembrie. Pentru a ramane calma si a evita sa iti pierzi cumpatul, incearca sa apelezi la cateva afirmatii cate sa te ajute sa vezi lucrurile suparatoare intr-o noua perspectiva, incarcata de energii pozitive si recunostinta. De exemplu, daca esti blocata in hipermarket la o coada interminabila, spune-ti “sunt recunoscatoare pentru ragazul de a-mi aduna gandurile”; daca functionarul public este agasat si te repede, spune-ti in gand “te iert si iti scuz pornirile”; daca maioneza ti s-a taiat, “renunt la toate asteptarile”; daca nu ai primit ceea ce ti-ai dorit, “sunt recunoscatoare pentru toate darurile din viata mea”.

Citește și:

2. Fa un dus fierbinte

In momentul in care ai atatea pregatiri pe cap, pur si simplu nu iti permiti sa te lasi doborata de o raceala. Solutia cea mai la indemana este sa faci un dus fierbinte. Aburul rezultat este decongestionant, inlatura excesul de mucus si mentine mucoasa nazala hidratata, impiedicand astfel instalarea suparatorului rinovirus. Foloseste un gel de dus cu extracte de eucalipt, sau ulei esential de eucalipt, care are proprietati antimicrobiene atunci cand este inhalat. Daca obisnuiesti sa canti in dus, afla ca respiratiile ample favorizeaza inhalarea aburului benefic in caile respiratorii inferioare si vei fi astfel mult mai protejata de efectele negative ale virozelor de sezon.

3. Ofera

Este intr-adevar sezonul in care primim multe cadouri, insa este bine sa ne reamintim de cei mai putin norocosi ca noi. Doneaza bani unei cauze, campanii sau organizatii, in loc sa iti cumperi ceva pentru tine. Nu este nevoie sa fii extraordinar de bogat, studiile au aratat ca persoanele care au oferit fie chiar si o suma mica celor aflati in nevoie, s-au simtit mult mai bine si mai satisfacuti decat daca si-ar fi cumparat ceva pentru ei insisi. Daca nu poti oferi bani, atunci implica-te in proiecte de voluntariat, mergi si colinda la casele si caminele de batrani, ofera-te sa le pregatesti o masa festiva (impreuna cu cativa prieteni si, eventual, un sponsor) sau sa te implici in decorarea bradului de Craciun sau a salilor in care isi petrec timpul. Nu uita de Campania Shoebox si fa fericit unul sau mai multi copii nevoiasi.

Citește și:

4. Trateaza-ti unghiile cu o manichiura cu gel

Inlocuieste manichiura traditionala cu una cu gel, pentru a trece cu bine prin sesiunile de gatit, impachetat cadouri, decorat sau alte activitati care iti pot afecta aspectul impecabil al unghiilor. Manichiura cu gel rezista aproximativ doua saptamani, este mai prietenoasa pentru unghii si are un aspect mult mai natural decat manichiura cu acril.

5. Verifica-ti din timp dulapul

Pe langa reuniunile traditionale din familie, cu siguranta ai cateva evenimente sociale la care trebuie sa participi, fie ca este vorba despre petrecerea de la birou, fie de cea de Revelion. Asa ca acum este momentul potrivit sa stabilesti ce outfituri vei purta si unde anume. Du-le din timp la retusat sau curatat si ai grija sa iti verifici stocurile de lenjerie sau dresuri, pentru a evita panica din ultimul moment, referitor la o bluza patata sau dresuri neconforme.

Citește și:

6. Nu uita de rujul rosu

Nu ai nevoie de pregatiri indelungate pentru a arata festiv, elementul indispensabil este nuanta potrivita de ruj rosu. Asorteaz-o cu rochita neagra preferata si esti gata de petrecere in doi timpi si trei miscari.

7. Fa-ti un mic stoc de cadouri

Astfel vei evita stresul rezultat din invitatiile inopinate pe care nu ai cum sa le refuzi. Daca seful sotului tau v-a invitat pe la ei, este bine sa ai de unde sa alegi un lucru simbolic pe care sa il duceti in dar, fie o sticla de vin mai deosebit, cateva ornamente de brad, un set de aromaterapie in culori si arome caracteristice sezonului sau un set de lumanari parfumate.

Foto prima pagina: Grekov’s, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.