Setari Cookie-uri

TOP 6 cele mai ieftine moduri prin care poti deveni un monument de fericire

Cum sa-ti imbunatatesti viata si ajungi la fericire.

fericire

Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatea vietii, ai la dispozitie o serie intreaga de optiuni: poti sa te muti intr-un cartier de lux, poti sa-ti cumperi cea mai scumpa masina, poti sa angajezi o armata de bucatari sau poti sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatea vietii, trebuie sa devii in primul rand o persoana mai sanatoasa si mai fericita, iar pentru asta nu ai nevoie de foarte multi bani.

Daca te vei ocupa cu regularitate de cele sase lucruri enumerate mai jos, vei deveni o femeie mult mai fericita:

1. Practica un sport

Sportul te ajuta foarte mult din punct de vedere mental, conform huffingtonpost.com. Daca ai o buna situatie financiara, poti apela la ajutorul unui antrenor personal de fitness. Un astfel de antrenor este foarte util atunci cand ai nevoie de un plus de motivatie sau cand vrei sa intri intr-o forma fizica foarte buna in cel mai scurt timp. Cu toate acestea, poti exersa foarte bine si singura, apeland la un tutorial postat pe Youtube sau citind cateva lucruri de baza inainte de a te apuca de un sport pe care nu l-ai mai practicat. Daca nu te atrage fitness-ul, poti practica un stil de arte martiale. Avantajele sunt costurile foarte mici (multe cluburi percep o taxa de doar 100 de lei pe luna si iti ofera acces la toate antrenamentele), sporirea increderii in propria persoana si a capacitatii de aparare in situatii critice, precum si prezenta unui antrenor care te va ajuta sa devii din ce in ce mai buna.

Citește și:

fericire

2. Investeste in tehnologie

Suntem inconjurati de tehnologie si nu ne mai putem imagina viata fara un smartphone, un laptop sau o tableta. Cu toate acestea, gadgeturile pe care le detinem au limitele lor tehnologice, care pot deveni foarte frustrante in anumite situatii. Daca nu doresti sa inlocuiesti tableta sau telefonul mobil, poti alege, de exemplu, sa cumperi un card de memorie. Preturile sunt derizorii, dupa cum vedem la gsmnet.ro.

3. Petrece timp cu un animal de companie

Ingrijirea unui animal de companie te ajuta sa lupti cu depresia, anxietatea si stresul, conform helpguide.org. In plus, mai multe studii au demonstrat ca detinerea unui astfel de animal reduce riscul aparitiei bolilor de inima, iar alte studii au aratat ca posesorii de caini au o presiune sangvina mai mica in situatiile stresante. Totodata, conform sursei citate, posesorii de animale de companie se imbolnavesc mult mai rar.

Citește și:

fericire

4. Invata o limba straina

Invatarea unei limbi straine iti poate imbunatati calitatea vietii, atat in mod direct, cat si indirect. Invatarea unei limbi straine iti intensifica activitatea cerebrala si iti ofera posibilitatea de a conversa cu oameni cu care n-ai fi putut vorbi pana atunci. In plus, o limba straina iti poate oferi noi oportunitati de angajare si te ajuta sa negociezi mult mai eficient o marire de salariu sau sa obtii, intr-o alta companie, un salariu mai mare decat cel din prezent.

5. Fii voluntara

Voluntariatul te poate face sa te simti mult mai bine cu tine insati, te face mai fericita, conform volunteercenter.com, si iti poate imbunatati sanatatea. Totodata, activitatile legate de actiunile de voluntariat duc la scaderea nivelului de stres pe care il resimti in fiecare zi. Iar asta nu e totul: prin voluntariat poti invata lucruri noi si poti cunoaste persoane care te pot ajuta ulterior in cariera.

Citește și:

6. Nu sta in casa

Expunerea la soare ne creste stima de sine si ne ajuta sa fixam in organism doza zilnica necesara de vitamina D. Conform huffingtonpost.com, o plimbare zilnica prin parc iti va imbunatati sistemul imunitar.

fericire

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.