Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Oana Pellea

Am uitat sa ne bucuram, suntem anesteziati cu totul. Nu ne mai bucuram, nu mai suferim pana la capat.

Oana Pellea (n. 29.01.1962, Bucuresti) este o indragita actrita romana de teatru si film, unica fiica a regretatului si iubitului Amza Pellea. Oana Pellea

A interpretat nenumarate roluri in piese de la Caragiale pana la Shakespeare iar in filmografia ei sunt incluse filme regizate de Bogdan Dreyer, Dan Pita, Alexandru Tatos si Stere Gulea. A participat la numeroase productii internationale, cum ar fi "Jeanne d'Arc" (productie franco-italiana) sau "Je m'en vais" (productie francofona, Marc Dore) si a fost premiata de doua ori cu premiul Uniunii Teatrelor din Romania pentru cea mai buna actrita, precum si premiul Fundatiei Culturale Romane pentru Cariera Internationala Remarcabila.

In anul 2009 s-a publicat la editura Humanitas volumul de memorii "Jurnal 2003-2009", care ilustreaza perfect stilul inteligent, complex si incarcat de emotie al autoarei.

Citește și:

Poti comanda oline volumul de memorii al Oanei Pellea.

ADEVAR

“Incredibil cum traim intr-o realitate plina de maruntisuri si prostii si trecem linistiti pe langa alta realitate, care este adevarul. E incredibil cum ne imprastiem, ca o explozie, in neesenta.”

ALEGERE

“Unii dintre noi traiesc in rai, iar altii traiesc in iad. E o alegere personala.”

AMANARE

“O primavara amanata nu daruieste o bucurie la fel de mare ca o primavara pur si simplu. Pentru ca orice lucru amanat contine, atunci cand se implineste, o anumita doza de oboseala, care scade din uimire si bucurie.”

AMINTIRE

“Nu, nu vreau sa ramana nimic dupa mine. Amintirea ca suflet, ca spirit conteaza. Daca, dupa ce nu voi mai fi, oameni vor zambi cu drag… va fi exceptional… Dar deja cer foarte mult!”

CALITATE

“Toti oamenii de calitate se plang de nefolosinta. Se plang ca vremea trece si nimeni nu are nevoie de ei. E un mare pacat al societatii romanesti sa faca oamenii sa se simta in plus. Tot societatea pierde. Ei, fiind de calitate, isi vor gasi drumul interior si vor razbi oricum. Da’ pacat de amareala. Pacat de gustul de inutil. Pacat de anii care trec.”

Citește și:

CERTITUDINE

“Nimic din ce se intampla nu e intamplator si am certitudinea ca tot ce ni se intampla este spre cunoasterea noastra si, in final, spre binele nostru.”

COASA

“Anul trecut la munte, a fost prima oara cand am cosit. Era roua dimineata si o coasa statea rezemata de un copac. M-am apropiat cu sfiala si am inceput sa cosesc. Degeaba am stat pe scena 20 de ani. Emotii mai mari nu cred ca am avut in viata mea. E un sentiment atat de bun si curat si esential. Ce bine e cand te intorci la lucrurile simple. E greu de cosit. M-au durut palmele, dar ce bucurie. Prea ne-am complicat viata si prea o luam in serios. Mai bine am merge desculti prin iarba din cand in cand.”

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.