Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Oana Pellea

Am uitat sa ne bucuram, suntem anesteziati cu totul. Nu ne mai bucuram, nu mai suferim pana la capat.

CRIZA

“Criza. Asta-i cuvantul. Toti vorbesc de criza de cand o simt in buzunar. Nimeni nu vorbeste de ea cand o simte in suflet si in cap. Criza e de mult. Criza de modele, de frumos, de ideal, de visuri. Acum, cand a coborat in buzunar…lumea de-abia acum o simte. Deci: e criza! Si culmea, mai sunt si mirati! Era atat de logic ca asa va fi cand, de ani si ani de zile, ne batem joc de tot si toate, de noi, de pamant si de planeta.”

EFEMERITATE

“E greu sa te intalnesti cu tine. Cu fricile si singuratatile si neputintele si mai ales, cu efemeritatea ta. Hm. Si, totusi, ce eliberare sa stii ca intr-o buna zi nu va mai exista absolut nimic.”

EXPLOZIE

“O sa explodam pe pereti intr-o zi nu din cauza bombelor, ci pur si simplu dintr-un prea plin de noi. O sa explodam intr-o zi pentru ca nu o sa mai incapem in noi de ce mari si tari suntem.”

Citește și:

GRABA

“Cum sa inteleg politica universala sau chiar, mai simplu, politica, din moment ce am atata treaba cu mine? Asta ma sperie putin. Fuga noastra prin timp. Nu mai avem cand sa ne intalnim cu noi. Ne uitam la vitrine colorate, la preturi, ne grabim spre nu se stie ce si putem foarte usor sa ratam intalnirea la un colt de strada cu noi. Atata treaba am cu mine si nu ma pot opri sa fug prin timp…”

INFORMATIE

“Ce exceptionala e revolutia asta informationala. Ce lucru extraordinar. Pacat ca vine pe un teren prost. Pai ce sa faca omenirea cu atata informatie, cand n-a putut intelege informatiile de pana acum sau nu le-a folosit bine? Nu are decat o singura sansa, intoarcerea la repere. La credinta. La Dumnezeu. Fara, totul e un esec. O mare brambureala. O pierdere de sine in informatii. E ca si cum ne-am scufunda intr-un ocean informational. Ne-am ineca, am muri, dar mandri de informatie.”

Citește și:

INTELEPCIUNE

“Trebuie sa-l urmezi pe cel care cauta adevarul si sa fugi de cel care spune ca l-a gasit.”

MOMENT

“Sa nu uiti niciodata ca viata trece pe zile… nu exista decat acum si… s-a dus.”

ORGOLIU

“Un om ocupa cu talpile lui vreo douazeci si ceva de centimetri. Dar raza orgoliului lui e de cativa kilometri. (…) Si raza asta de orgoliu creste ca o umbra, din ce in ce mai mult, de aproape a intunecat Pamantul.”

SPERANTE

“Sperantele trebuie toate legate intre ele, bagate intr-o sticla mare, cu dop, si aruncate in mare. Poate mai folosesc si altcuiva.”

TELEVIZIUNE

“In loc sa ma uit ca hipnotizata la cutia numita televizor, mai bine m-as uita pe geamul meu oval care da spre cer. Spectacolul e mult mai viu si mai interesant. Uite norii, uite-i cum trec…Oricum inveti mai mult din trecerea norilor decat din emisiunile facute doar ca sa ramai cu creierul linistit si gol. Da, televiziunea a devenit pe tot globul cel mai folosit detergent. Nu-i zice nici Ariel, nici Omo, ci pur si simplu televiziune. Detergentul televiziune va lasa creierele mai curate si mirosind placut. Folositi cu incredere. Spala tot.”

Citește și:

    TIMP

    “In realitate, habar n-am cine sunt eu. Eu! Cine sunt eu? In afara de un sac de pamant peste care a suflat Dumnezeu, nu stiu mai nimic. Stiu ce-mi place si ce nu, cred ca stiu ce e bine si ce e rau, mai stiu ca traiesc – si cam atat. Nu, nu vreau sa ratez intalnirea cu mine. Trebuie sa-mi dau, sa inventez timp in care sa ma caut de-a binelea si sa ma intalnesc. Trebuie sa gasesc o felie de timp in care sa ma caut. Timpul meu si numai al meu.”

    UITARE

    “Am uitat sa ne bucuram, suntem anesteziati cu totul. Nu ne mai bucuram, nu mai suferim pana la capat.”

    UMBRE

    “Intoarce privirea dupa soare si toate umbrele iti vor cadea in spate.”

    UMOR

    “M-am gandit ca cine nu are umor mai bine il ia Dumnezeu cat e tanar, ca batranetea fara umor este, cred, cel mai groaznic lucru pe care-l poti trai.”

    Foto interior: Facebook

    Citește și:

      Foto prima pagina: Natalia Klenova, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.