Setari Cookie-uri

5 trucuri care iti cresc increderea in tine

Cum sa inveti sa ai incredere in fortele proprii!

Orice om ar trebui sa fie constient de slabiciunile si avantajele sale, de ceea ce este capabil si ceea ce poate obtine. La fel cum sarea este ingredientul care sa gust mancarii, increderea in sine este ceea ce sta la baza succesului, pentru ca nimic nu te poate opri de la indeplinirea propriilor vise mai mult decat nesiguranta in fortele tale si raportarea la parerea celor din jur. Ca sa nu ajungi sa iti pierzi busola si credinta in fortele proprii, iata cateva trucuri care te ajuta sa iti consolidezi increderea in tine insuti/insati:

incredere
Foto: Sergey Nivens, Shutterstock

1. Incepe cu pasi mici

Pentru a evita sa te afli in aceasta situatie, stabileste-ti cateva obiective relativ mici si usor de indeplinit. Nimic nu te motiveaza mai mult decat propriile succese. Fie ca iti propui sa bei mai multa apa pe zi sau sa alergi cu un kilometru in plus la jogging, aceste lucruri sunt relativ usor realizabile si iti vor creste increderea in tine mult mai mult decat ar face-o un scop maret si mai greu de indeplinit. Ca sa eviti procrastinarea si stima de sine in piuneze, imparte orice sarcina mare in mai multe “bucati”, mult mai usor de dus pana la capat.

Citește și:

2. Atentie la limbajul corporal

Daca obisnuiesti sa te uiti in jos atunci cand vorbesti cu cineva si incerci din rasputeri sa eviti contactul vizual, acest lucru denota o personalitate slaba, cu probleme in sectorul stimei de sine. Daca nu te simti increzator/increzatoare, atunci mimeaza increderea! Mentine contactul vizual cu interlocutorul, tine spatele drept si barbia sus si astfel vei parea mult mai increzator/increzatoare si echilibrat/a. Nu iti etala slabiciunile, pentru ca acestea pot fi extrem de vocale. Verifica-ti postura in oglinda si priveste-te cu un ochi critic, evaluandu-ti limbajul corporal; acesta exprima mult mai multe decat o pot face vreodata cuvintele.

3. Pune accent pe simtul olfactiv

Mirosul este unul dintre cele mai puternice si de impact simturi, avand o influenta majora la nivel cerebral. Un miros placut are darul de a atrage multi oameni in jurul tau. In plus, poate face minuni in ceea ce priveste stima de sine, pentru ca atunci cand mirosi bine, esti mult mai sigur/a pe tine si ai tendinta de a ezita mai putin atunci cand iti expui ideile in fata celorlalti. Un miros placut este un indicator al fapului ca ai grija de tine, de corpul tau si ca iti pasa de impresia pe care o lasi celor din jur.

Citește și:

4. Imbraca-te bine

Atunci cand porti cel mai bun outfit, care ti se potriveste perfect, te simti in mod instantaneu mult mai bine si mai increzator/increzatoare in propriile forte. Daca arati bine, simti ca nimic nu te poate descuraja. Inainte de a participa la o reuniune sau eveniment important, investeste putina atentie in ceea ce vei purta si vei fi rasplatit/a cu o parere optimista in ceea ce te priveste. Nu este cazul sa cheltuiesti sume colosale pe un outfit pretios. Un look decent, in care sa te simti confortabil si bine cu tine insuti/insati, este dezideratul principal.

5. Exerseaza pana la perfectiune

Fie ca urmeaza sa participi la un maraton sau sa sustii un examen important, investeste timp suficient in a te pregati cat mai bine, pentru a lasa loc cat mai putin indoielii de sine si ezitarilor. Desi nesiguranta este un sentiment natural, poate fi agravat de gandurile negative sau regretele pentru ceea ce nu ai apucat sa faci. Incearca sa eviti sa cazi in aceasta capcana si pregateste-te cat de bine poti; daca te-ai antrenat suficient de bine pentru sarcina, atunci nu te vei indoi de tine sau de viitoarea ta performanta.

Foto prima pagina: Ljupco Smokovski, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.