Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Frederic Beigbeder

Dragostea este o catastrofa magnifica: sa stii ca te indrepti cu toata viteza spre un zid si totusi sa accelerezi; sa alergi catre pierzanie, cu zambetul pe buze.

Frederic Beigbeder (21 septembrie 1965, Neuilly-sur-Seine, Franta) este un scriitor si critic literar francez, cunoscut mai ales pentru romanele “Dragostea dureaza trei ani” (1997), “Geamurile lumii” (2003), “Un roman francez” (2009) sau “Oona & Salinger” (2015). Frederic Beigbeder

Beigbeder expune, intr-un stil rebel, categoric si plin de umor intamplari cu tente autobiografice si opinii despre casatorie si locul pe care il mai ocupa aceasta institutie in societatea contemporana.

Poti comanda online cartile lui Frederic Beigbeder.

ADEVAR

“Adevarul este intotdeauna dezamagitor, de aceea minte toata lumea.”

ANALOGIE

“In iubire e ca in montagne-russe: la inceput urci, apoi brusc cobori, dupa aia urci din nou, cobori din nou, si la urma, vomiti si pe tine si pe celalalt.”

Citește și:

BARBAT

“Barbatul este un animal nesatisfacut, care ezita intre mai multe frustrari. Daca femeile ar fi smechere, l-ar refuza, ca sa alerge dupa ele toata viata.”

CASATORIE

“Casatoria este ca si cum ai manca la toate mesele caviar: o indigestie cauzata de faptura adorata pana la ingretosare.”

CRITICA

“Cei care critica dragostea sunt, bineinteles, cei care au cea mai mare nevoie de ea.”

DEFINITIE

“Dragostea este o catastrofa magnifica: sa stii ca te indrepti cu toata viteza spre un zid si totusi sa accelerezi; sa alergi catre pierzanie, cu zambetul pe buze; sa astepti, plin de curiozitate, clipa cand se va alege praful de toate. Dragostea este singura deceptie programata, singura nenorocire previzibila, pe care o vrei mereu si mereu.”

DIHOTOMIE

“Nimic nu-mi place mai mult decat contradictia dintre un chip angelic si un trup parsiv. Am criterii dihotomice.”

Citește și:

DORINTA

“Trebuie sa te hotarasti: ori traiesti cu cineva, ori il doresti. Nu poti dori ceea ce ai, e impotriva naturii.”

DRAGOSTE

“In viata nu ai decat o unica mare dragoste; toate cele care o preceda sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare...”

DURERE

“Uite-asa trece viata: va nasteti, muriti si, intre cele doua, va doare burta. A trai inseamna a avea tot timpul dureri de burta: la 15 ani, dureri de burta pentru ca va indragostiti; la 25 de ani, pentru ca va ingrozeste viitorul; la 35 de ani, pentru ca beti; la 45 de ani, pentru ca munciti prea mult; la 55 de ani, pentru ca nu mai sunteti indragostiti; la 65 de ani, pentru ca va ingrozeste trecutul; la 75 de ani, pentru ca aveti un cancer generalizat.”

ETERNITATE

“Pentru ca dragostea sa dureze intotdeauna, e de-ajuns sa traiesti in afara timpului. Cea care ucide dragostea e lumea moderna.”

Citește și:

    EVOLUTIE

    “Un tantar dureaza o zi, un trandafir trei zile. O pisica dureaza treisprezece ani, dragostea trei. La inceput, este un an de pasiune, pe urma, un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis. In primul an, cumperi mobila. In al doilea an, muti mobila. In al treilea an, imparti mobila.”

    Vizionare placuta


    Kudika
    28 Ianuarie 2016
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.