Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Frederic Beigbeder

Dragostea este o catastrofa magnifica: sa stii ca te indrepti cu toata viteza spre un zid si totusi sa accelerezi; sa alergi catre pierzanie, cu zambetul pe buze.

EXPLICATIE

“Cand nu spun nimic, e de bine: inseamna ca sunt intimidat. Cand sunt intimidat, e de bine: inseamna ca sunt tulburat. Cand sunt tulburat, e de bine: inseamna ca ma indragostesc. Si cand ma indragostesc, e de rau.”

EXTRACONJUGAL

“Oamenii mor de dragoste, in fiecare zi, pentru "legaturi extraconjugale". Deseori, va intalniti pe strada cu femei care nu va impresioneaza prin nimic, pentru ca isi ascund in strafundul lor secretele; insa, uneori, le veti vedea plangand fara niciun rost, in fata unui serial de doi bani, sau schitand un suras magnific, in metrou, si atunci o sa va dati seama ce vreau sa spun. Adesea, situatia este neechilibrata: o femeie celibatara iubeste un barbat insurat, iar el nu vrea sa-si lase nevasta; e ceva ingrozitor, abject, banal.”

FRAZE

“Cele mai urate fraze din lume sunt doua: "trebuie sa vorbim ceva" si "vreau sa ramanem prieteni". Cel mai nostim e ca rezultatul lor e intotdeauna opus si pun capat atat conversatiei, cat si prieteniei.”

Citește și:

IMOBILITATE

“Este o eroare sa doresti o viata imobila. Vrei ca timpul sa se opreasca in loc, ca dragostea sa fie eterna, ca nimic sa nu moara niciodata, ci sa o duca, trai neneaca, intr-o perpetua copilarie plina de rasfat. Construiesti ziduri de aparare si tocmai aceste ziduri iti devin, intr-o zi, inchisoare.”

INMORMANTARE

“Cel mai bun lucru pe care il poti face la o inmormantare este sa te indragostesti.”

INTREBARE

“O singura intrebare ma sacaie neincetat si imi rezuma intreaga existenta: ce e mai rau, sa faci dragoste fara sa iubesti sau sa iubesti fara sa faci dragoste?”

MINCIUNA

“Eu m-am saturat sa mint. M-am saturat de viata mea dubla. Poligamia este pe deplin legala in Franta: e de-ajuns sa fii inzestrat cu darul de a minti. Nu-i nicio greutate sa ai mai multe femei. Ai nevoie doar de putina imaginatie si de multa organizare.”

Citește și:

MIRACOL

“Descopar ca, pentru a ramane indragostit, e nevoie ca in fiecare din noi sa existe o particica de insesizabil. Trebuie sa refuzi platitudinea, ceea ce nu inseamna sa nascocesti tresariri artificiale si cretine, ci sa stii sa fii uimit in fata miracolului fiecarei zile. Sa fii generos si simplu. Esti indragostit in ziua in care pui pasta de dinti pe alta periuta decat a ta.”

NARCISISM

“Sa iubesti pe cineva care te iubeste este narcisism. Sa iubesti pe cineva care nu te iubeste, asta da, e dragostea.”

NEGARE

“Cand creierul crede ca are totul sub control, inima se rascoala, plamanii se golesc. Orice persoana care isi neaga dragostea devine o uratanie si cade bolnava.”

NEVASTA

“Casatoria este ceva criminal, fiindca ucide misterul. Intalnesti o creatura fermecatoare, te insori cu ea si, brusc, creatura fermecatoare s-a evaporat: a devenit nevasta ta. Nevasta Ta! Ce insulta, ce decadere pentru ea! De fapt, ceea ce ar trebui sa cauti toata viata, fara incetare, este o femeie care sa nu-ti apartina niciodata!”

Citește și:

    PLACERE

    “E pacat sa te indragostesti asa de usor. E o explozie de senzualitate care ii paste pe oamenii cu belciugul in deget. Placerea este sabia lui Damocles a casatoriei.”

    PROVIZORIU

    “Totul e provizoriu, totul se cumpara. Omul e un produs ca si celelalte, cu un termen de garantie. Iata de ce am hotarat sa ma pensionez la 33 de ani. Se pare ca asta e varsta ideala pentru a reinvia.”

    SCEPTICISM

    “Oare poti sa fii fericit si, daca da, la ce ora?”

    SECRET

    “Cand duci o viata dubla, regula de baza este sa nu te indragostesti. Te intalnesti in secret, de placere, ca sa evadezi, ca sa traiesti fiorul. Te crezi erou, si unde mai pui ca fara multa bataie de cap. Dar sa fii sentimental, niciodata! Nu trebuie sa amesteci lucrurile. Pana la urma, ai ajunge sa confunzi placerea cu dragostea. Ai risca sa fii complet dezorientat.”

    Citește și:

      SINGURATATE

      “A fi singur a devenit o boala rusinoasa. De ce oare fuge toata lumea de singuratate? Pentru ca ea te obliga sa cugeti. In zilele noastre Descartes n-ar mai scrie: "Cuget, deci exist". Ar spune: "Sunt singur, deci cuget". Nimeni nu vrea singuratatea, pentru ca iti lasa prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cat cugeti mai mult, cu atat esti mai inteligent, deci mai trist.”

      VISURI

      “La saisprezece ani imi doream sa cuceresc lumea, sa fiu un star rock, sau o vedeta de cinema, sau un mare scriitor, sau un presedinte al republicii, sau sa mor de tanar. Insa la douazeci si sapte de ani, deja m-am resemnat: rockul e prea complicat, cinematografia prea inchisa, marii scriitori prea morti, republica prea corupta si, de acum, as vrea sa mor cat mai tarziu cu putinta.”

      Foto interior: Facebook

      Foto prima pagina: Photographee.eu, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Kudika
      28 Ianuarie 2016
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.