Secretele glandei pineale: Cum sa iti activezi AL TREILEA OCHI?

Faimosul filozof Descartes descria glanda pineala ca „principalul sediu al sufletului” si probabil ai mai auzit ca aceasta glanda se numeste „al treilea ochi”, avand legatura cu un punct mistic care se afla intre sprancene.

Glanda pineala (care mai este denumita si epifiza, corpus pineale, conarium sau epiphysis cerebri) este o glanda endocrina care produce hormonii fericirii melatonina si serotonina. Glanda pineala regleaza calitatea somnului, ritmul si durata, de asemenea, ritmurile sezoniere. Este localizata aproape de centrul crierului, intre cele doua emisfere. Este de culoare gri-rosiatica si masoara cam 8mm (la oameni).

Faimosul filozof Descartes descria glanda pineala ca „principalul sediu al sufletului” si probabil ai mai auzit ca aceasta glanda se numeste „al treilea ochi”, avand legatura cu un punct mistic care se afla intre sprancene si iata, vechile popoare nu s-au inselat, glanda pineala se afla chiar in mijlocul creierului, la acelasi nivel cu ochii.

Imagine: Wikipedia

Ce face glanda pineala?

Cum gandesti si ce emotii ai in fiecare zi, depinde de glanda pineala. Acest mic organ regleaza ritmul circadian, ritmul somnului si al trezirii si determina alte niveluri de hormoni din corp, nivelul de stres si performanta fizica.

Retail jobs

Glanda pineala regleaza bio-ritmurile organismului si lucreaza in armonie cu hipotalamusul care regleaza senzatia de sete, foame,dorinta sexuala si ceasul biologic care activeaza procesul de imbatranire.

Glanda pineala se numeste asa fiindca seamna cu un con de pin. Simbolul conului de pin il gasim in toate traditiile. Mai jos, o reprezentare a Zeului Osiris, care are un sceptru cu un con de pin in varf:

Foto: Carole Raddato

Daca functia psihologica a glandei pineale nu a fost stiuta pana de curand, traditiile mistice si scolile ezoterice cunosteau aceasta zona a creierului, spunand ca aceasta este legatura dintre lumea fizica si dimensiuni spirituale. Astfel, din perspectiva acestor traditii, glanda pineala ar fi cel mai mare furnizor de energie eterica pentru oameni, aceasta fiind importanta chiar si in dezvoltarea unor puteri supra-naturale. Dezvoltarea unor talente metafizice a fost mereu corelata cu acest organ.

Localizarea glandei pineale in adancul creierului pare sa fie corelata unor semnificatii la fel de ascunse. In zilele cand nu se cunostea stiintific functia glandei pineale, se credea ca glanda pineala ne ajuta sa vedem dincolo de spatiu si timp si era considerata un mister, legata de superstitii si misticism.

"Taoistii spun ca glanda pineala este localizata in Locul de Cristal, o zona in interiorul creierului care contine glanda pituitara (hipofiza), hipotalamusul, talamusul si glanda pineala (epifiza). Ei au convingerea ca atunci cand aceste glande functioneaza optim, substantele pe care le produc (hormonii si neurotransmitatorii) sustin expansiunea constiintei si permit accesul la lumile paralele paradisiace care exista dincolo de realitatea planului fizic." (www.yogaesoteric.net)


Foto interior si prima pagina: sea turtle

Cand al treilea ochi se deschide, toata fiinta se conecteaza la univers, dincolo de interpretarea pe care logica o da lumii inconjuratoare si interioare.

„Dr. Rick Strassman, autorul unei monografii despre dimetiltriptamina (DMT) - considerata molecula spiritului, a observat printre alte aspecte ca glanda pineala produce DMT in timpul nasterii, al mortii, in timpul experientelor spirituale, mistice, si chiar in timpul mortii clinice insotite de fenomene NDE (near death experiences). Aceasta particularitate „chimica” se coreleaza cu ideea sustinuta de Orient ca glanda pineala este un portal de legatura cu dimensiunile spirituale, aratand faptul ca glanda pineala este implicata nu numai in adaptarea organismului fizic la mediu dar si a fiintei umane in totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic si spiritual in care traieste. In momentul nasterii si al mortii, precum si in fenomenele NDE, sau in experientele mistice fiinta respectiva suporta sau realizeaza o translatie a constiintei sale in alte planuri decat era pana atunci. Si tocmai activitatea intensa a glandei pineale, tradusa prin secretia importanta de DMT pe care o realizeaza, permite adaptarea fiintei la noile planuri in care ajunge.

Cand glanda pineala functioneaza armonios confera fiintei starea de bine, echilibru interior, tendinta catre spiritualitate si atitudinea YANG in viata. Cand aceasta glanda endocrina nu functioneaza armonios sau este chiar blocata, apar atasamentul exacerbat fata de lumea materiala si frica de moarte”. – info via www.yogaesoteric.net.

Citeste aici patru moduri prin care poti sa activezi glanda pineala

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri