Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa George Sand

Iubirea nu este ceea ce crezi tu; nu este aceasta violenta nazuinta a tuturor simturilor catre o faptura vie; este aspiratia sfanta catre necunoscut a celei mai subtile parti din sufletul nostru.

George Sand (1804 - 1876) a fost pseudonimul lui Amantine-Lucile-Aurore Dupin, scriitoare si memorialista franceza. George Sand nu a fost doar una dintre prezentele exotice ale Parisului de secol XIX, insa una din muzele lui Alfred de Musset si Frédéric Chopin, printre alti artisti ai timpului lor.

A creat valuri destule in epoca, nerespectand conventiile sociale ale timpului (de exemplu, purta pantaloni si fuma in public) si datorita unor alegeri mai putin ortodoxe in ceea ce priveste viata privata. Desi a avut critici ferventi (cum ar fi poetul Charles Baudelaire), admiratorii au fost mai multi, dintre cei mai cunoscuti amintind Honoré de Balzac, Gustave Flaubert, Ivan Turgheniev sau pictorul Charles Louis Gratia.

Despre stilul sau literar, Balzac afirma ca are o subtilitate exceptionala si ca are o deosebita abilitate in a ilustra perfect imaginea vizuala ajutorul unui cuvant.

Citește și:

Poti comanda online cartile lui George Sand.

AMINTIRE

“Amintirea este parfumul sufletului.”

ANGELIC

“Dragostea fata de mama e dragostea ideala si nu tine decat un moment in viata barbatului. Nu va mai cunoaste niciodata aceasta dragoste angelica, care este un balsam pentru sufletul barbatului, in sanul oazei fermecate dintre copilarie si pubertate.”

BUNATATE

“Pastreza bine comoara aceasta in interiorul tau, bunatatea. Cum sa dai fara sa eziti, cum sa pierzi fara regret, cum sa castigi fara josnicie.”

CAST

“Adevarata frumusete este intotdeauna casta si inspira un respect involuntar.”

DRAGOSTEA

“Daca ar fi iubit-o cu adevarat, ar fi putut, sacrificandu-si pentru ea viitorul, familia si reputatia, sa mai fie fericit cu ea si in consecinta sa o faca si pe ea fericita; caci dragostea este un contract ca si casatoria.”

Citește și:

DURERI

“Adevaratele dureri sunt cele pe care le duci in tacere si de care nu vrei sa fii nici compatimit, nici mangaiat.”

EMOTII

“Intreaba marinarul daca poate trai pe uscat, intreaba pasarea daca poate fi fericita fara aripi, intreaba inima omului daca se poate lipsi de emotii.”

FERICIREA

“Vrei sa vezi fericirea in dragoste? N-o vei afla. Fericirea se afla in liniste, in prietenie. Dragostea este o furtuna, o lupta.”

GASIT

“Mintea cauta si inima e cea care gaseste.”

IDEAL

“Viata obisnuita printre oameni care se iubesc este idealul fericirii.”

IRONIE

“A te ironiza pe tine insuti inseamna a te feri de boala stupida a amorului propriu exagerat.”

IUBIRE

“Iubirea nu este ceea ce crezi tu; nu este aceasta violenta nazuinta a tuturor simturilor catre o faptura vie; este aspiratia sfanta catre necunoscut a celei mai subtile parti din sufletul nostru.”

Citește și:

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.