Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa George Sand

Iubirea nu este ceea ce crezi tu; nu este aceasta violenta nazuinta a tuturor simturilor catre o faptura vie; este aspiratia sfanta catre necunoscut a celei mai subtile parti din sufletul nostru.

MENTINE

“Incearca sa-ti mentii sufletul tanar si frematator pana la batranete.”

MUNCA

“Munca nu este pedeapsa omului. Este recompensa si puterea si placerea lui.”

NADEJDE

“Nadejdea - este ea o floare firava si fara importanta, care nu creste decat printre stanci, in bataia vanturilor furtunii? Floare pretioasa, parfum suav, vino si te salasluieste in aceasta inima stearpa si pustiita..”

NEFERICIRE

“Daca ai sti cat de nefericit ma faci, ai avea mila de mine, mi-ai spune daca trebuie sa traiesc sau sa mor, mi-ai darui neintarziat fericirea care imbata sau intelepciunea care consoleaza.”

PASIUNI

“Adevaratele pasiunii sunt cele pe care le ascunzi.”

PATIMI

“Patimile sunt spiritul si inima noastra, carnea si oasele noastre, taria si slabiciunea noastra, intensitatea vietii noastre ascunse manifestata prin viata vizibila. Lipseste-l de patimi, si omul va inceta sa traiasca.”

Citește și:

PROGRES

“Va fi un mare progres in dezvoltarea rasei noastre, daca vom deveni consumatori de fructe, iar carnivorii vor disparea de pe pamant. Totul va fi posibil pe planeta noastra, incepand cu clipa in care trecem peste mesele cu carne si razboaie.”

RESEMNARE

“M-am resemnat sa iubesc fara a fi rasplatita in acelasi fel si am descoperit, in suferintele ascutite ale acestei iubiri inabusite si strivite, niste clipe de entuziasm mai pur si de resemnare mai dulce decat in vremurile in care eram tinta unei iubiri arzatoare, dar brutale si nesuferite pentru firea mea.”

SLABICIUNE

“Fiintele slabe nu traiesc decat din spaime si din presentimente.”

SUFLET

“Sufletul meu e frate cu al tau, si il mahnesti, il sperii scormonindu-l astfel. Ia-l drept ceea ce este, suflet care sufera si care spera. Daca il tot interoghezi atat de nemilos, se va inchide in sine, si nu va mai indrazni sa se deschida in fata ta.”

Citește și:

TOTAL

“Consider un pacat capital nu numai minciuna simturilor in privinta dragostei, dar si iluzia prin care simturile incearca sa creeze o iubire dintr-o dragoste partiala. Eu spun si cred ca cineva trebuie sa iubeasca cu toata fiinta sa sau sa plece, fie ce-o fi, chiar daca viata nu ii va mai oferi decat o totala castitate.”

UNICITATE

“Exista o singura fericire in viata: sa iubesti si sa fii iubit.”

VIATA

“Viata noastra inseamna dragoste si a nu mai iubi inseamna a nu mai trai.”

VISURI

“In inima omului, visurile nu lipsesc niciodata, asteptarea si amintirea sunt comori intotdeauna la indemana.”

Foto prima pagina: Tina Bour, Shutterstock

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.