Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Henry Miller

In cateva secunde incepusem sa o venerez. A o privi in fata era aproape de neindurat. A gandi ca o sa vina cu mine acasa, ca o sa accepte viata pe care i-o puteam oferi eu, parea incredibil. Cerusem o femeie si mi se daduse o regina.

Henry Valentine Miller (26 decembrie 1891 – 7 iunie 1980) a fost un scriitor american cunoscut pentru stilul sau literar nonconformist, care a combinat in operele sale tehnici autobiografice cu elemente filosofice, de critica sociala, limbaj explicit, reflectii asupra erotismului, asocieri suprarealiste si mistice. Henry Miller

Cele mai cunoscute opere ale sale includ “Tropicul Cancerului” (1934), “Tropicul Capricornului” (1938), “Primavara neagra” (1936), “Sexus” (1949), “Plexus” (1953) sau “Nexus” (1959), care alcatuiesc trilogia “Rastignirea trandafirie”, opere in care a ilustrat intr-un mod original experientele traite in perioada in care a locuit la Paris sau New York.

Ca fapt divers, publicarea unora dintre aceste opere a fost interzisa in S.U.A. pana in anul 1961, din cauza limbajului licentios si a descrierilor pornografice. Pe langa talentul literar, Henry Miller a fost un pictor in acuarela talentat si un pianist amator entuziast. Se estimeaza ca Miller a pictat peste 2000 de acuarele intreaga lui viata, mare parte dintre acestea aflandu-se in colectii private.

Citește și:

Poti comanda online cartile lui Henry Miller.

ABSOLUT

“Imi spuneam iar si iar ca daca un barbat ca mine iubeste, din toata inima lui, o femeie, daca e gata sa-si taie urechile si sa i le trimita prin posta, daca o sa-si scurga sangele din inima si o sa-l pompeze pe hartie, daca o s-o satureze cu nevoia lui si cu dorul lui de ea, daca o s-o asedieze pana-n panzele albe, femeia nu va putea sa-l respinga. Barbatul cel mai urat, cel mai nevolnic, barbatul cel mai lipsit de merite trebuie sa triumfe daca e gata sa-si daruiasca si ultimul strop de sange. Nicio femeie nu poate rezista in fata darului iubirii absolute.”

ARBITRU

“Ne cream soarta in fiecare zi... cele mai multe dintre relele pe care le suferim sunt urmarile directe ale propriului nostru comportament.”

BUCURIE

“A fi bucuros inseamna a fi un nebun intr-o lume de strigoi.”

Citește și:

CONFUZIE

“"Confuzie" e un cuvant pe care l-am inventat pentru o ordine pe care inca nu am inteles-o.”

DESTIN

“Fiecare om are destinul sau; singura regula este sa-l accepte si sa-l urmeze oriunde l-ar duce.”

FEMEIE

“Exista doar trei lucruri pe care poti sa le faci pentru o femeie: poti sa o iubesti, sa suferi pentru ea sau sa o transformi in literatura.”

FERICIRE

“Nu am bani, resurse, sperante. Sunt cel mai fericit om in viata.”

FLOARE

“Creatura irezistibila de sex opus e un monstru care parcurge procesul de a deveni o floare. Frumusetea feminina e o neincetata creatie, o neincetata revolutie in jurul unui defect (adeseori imaginar) care face ca intreaga faptura sa se roteasca in directia cerului.”

INSUFICIENT

“Ceea ce nu primim intotdeauna deajuns este dragoste. Si ceea ce nu dam intotdeauna deajuns este dragoste.”

Citește și:

    INTRINSEC

    “Bucuria trebuie sa fie generata de tine insuti. Ea exista ori nu exista. Bucuria e intemeiata pe ceva prea profund pentru a fi inteles si comunicat.”

    INALTATOR

    “Tie amorul iti penetreaza mintea, ti se muta in cap dupa aceea. Tot ce gandesti e cald. Esti mereu calda. Singurul lucru e ca ai un corp de adolescenta. Dar ce forta ai de a pastra iluzia! Stii cum se simt barbatii dupa ce au avut o femeie. Le vine s-o dea jos din pat. Cu tine e la fel de inaltator dupa ca si inainte. De tine nu ma satur niciodata... Inviere dupa inviere... Nu sunt decat ce-ti imaginezi tu ca sunt.”

    Vizionare placuta


    Kudika
    3 Martie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.