Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Umberto Eco

Acum am ajuns insa la convingerea ca intreaga lume este o enigma, o enigma nedaunatoare, care ajunge sa ne para o grozavenie din cauza incercarii noastre de a o interpreta ca avand un substrat ascuns.

Umberto Eco (5 ianuarie 1932 Alessandria, Italia - 19 februarie 2016, Milano, Italia) a fost un renumit scriitor italian, cunoscut mai ales pentru opera “Numele trandafirului” (1980), care a luat premiul pentru cea mai buna carte a anului si Premiul Strega in 1981 si care a fost ecranizata in 1986 intr-o pelicula de succes in regia lui Jean-Jacques Annaud si avandu-i pe Sean Connery si Christian Slater in rolurile principale.

Umberto Eco a avut preocupari editorialiste, filosofice si semiotice, puse in valoare in numeroasele eseuri si opere filosofice si de critica literara, printre care: “In cautarea limbii perfecte”, “Apocaliptici si integrati. Comunicatii de masa si teorii ale culturii de masa”, “Confesiunile unui tinar romancier”, “Sase plimbari prin padurea narativa”, “Cinci scrieri morale”, “Pliculetul Minervei” sau “In ce cred cei care nu cred?”. Pe langa “Numele trandafirului”, alte opere premiate si apreciate de catre critici si publicul larg includ: “Pendulul lui Foucault”, “Insula din ziua de ieri”, “Baudolino” sau “Misterioasa flacara a reginei Loana”.

Citește și:

A ingrijit aparitia unui fascinant volum de “Istorie a frumusetii”, care ilustreaza felul in care a fost perceputa ideea de frumusete de-a lungul epocilor si de catre toate categoriile de oameni. Ultimul best seller publicat a fost in 2010, “Cimitirul din Praga”.

Stilul sau literar este bogat in simboluri, aluzii culturale si jocuri de limbaj care ii vor asigura, pentru totdeauna, unicitatea si farmecul.

Poti comanda online cartile lui Umberto Eco.

ABSENTA

“Absenta este pentru iubire ca vantul pentru foc: pe cel mic il stinge, pe cel mare il invapaiaza.”

ADEVAR

“Adevarul este o anagrama a unei anagrame.”
“Adevarul e bunul Dumnezeu.”

CONTRAST

“Placerile iubirii sunt niste rele pe care le ravnim, in care coincid dulceata si martiriul, iar iubirea e imbolnavire de buna voie, paradis infernal si infern ceresc.”

Citește și:

DRAGOSTE

“Nu exista nimic care sa acapareze si sa lege sufletul ca dragostea.”

EFEMERITATE

“Nimic nu este mai trecator decat formele exterioare, care se vestejesc si se schimba asemeni florilor unei campii la sosirea toamnei.”

EROISM

“Adevaratul erou este intotdeauna erou din greseala; el viseaza sa fie un las cinstit ca toti ceilalti.”

FEMEIE

“Femeia e ca focul care arde. Mai amara decat moartea este femeia, ca e ca lantul vanatorilor, sufletul ei e ca o plasa, mainile ei ca niste funii.”

FRICA

“Nimic nu ii da mai mult curaj unui om fricos decat frica altuia.”

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.