Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Umberto Eco

Acum am ajuns insa la convingerea ca intreaga lume este o enigma, o enigma nedaunatoare, care ajunge sa ne para o grozavenie din cauza incercarii noastre de a o interpreta ca avand un substrat ascuns.

GELOZIE

“Gelozia se infiripa fara nici o legatura cu ceea ce este sau nu este, sau poate nu va fi niciodata. E o manie care dintr-un rau inchipuit scoate o suferinta reala. Gelosul e ca un ipohondru ce se-mbolnaveste de teama ca ar fi bolnav.”

IUBIRE

“Iubirea arata o armonie intre doua fapturi care era deja ursita de la inceputul timpurilor.”

INTELEPCIUNE

“Intelepciunea nu consta in a distruge idolii, ci consta in a nu-i crea vreodata.”

LIMITA

“Avem o limita, o limita foarte descurajatoare, umilitoare: moartea.”

PARADIS

“Paradisul este infernul vazut din partea cealalta.”

POEZIE

“Cand poetul este indragostit, el este incapabil sa scrie poezii de dragoste. Poate sa le puna pe hartie abia atunci cand isi aduce aminte ca a fost indragostit.”

PRIMEJDIE

“Ubertino: Pazeste-te, fiul meu... Frumusetea trupului se margineste la piele. Daca barbatii ar vedea ceea ce se afla sub piele, asa cum se intampla cu linxul din Beotia, s-ar scutura ingroziti de vederea femeii. Toata gratia aceasta este facuta numai din mucozitati si din sange, din umori si din bila. Daca te gandesti la ceea ce se ascunde in nari, in gura si in burta, n-ai sa gasesti decat murdarie. Si daca ti-e sila sa atingi mucul sau fecala cu varful degetului, cum sa mai doresti sa imbratisezi toata punga care contine fecalele?”

Citește și:

PROSTIE

“Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta. Inteligenta are limitele ei. Prostia, nu.”

RELIGIE

“Oamenii nu sunt niciodata atat de complet si cu atat entuziasm rai, ca si atunci cand actioneaza din convingere religioasa.”

TAINA

“Acum am ajuns insa la convingerea ca intreaga lume este o enigma, o enigma nedaunatoare, care ajunge sa ne para o grozavenie din cauza incercarii noastre de a o interpreta ca avand un substrat ascuns.”

TEMERE

“Teme-te de profeti, de cei pregatiti sa moara pentru Adevar caci, de regula, multi altii mor impreuna cu ei, adeseori chiar inaintea lor, uneori in locul lor.”

VIATA

“Ce-i viata, daca nu umbra unui vis care fuge?”

Foto prima pagina: GlebStock, Shutterstock

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.